facebook meta / - FOTO: PEXELS
05/03/2024 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Facebook i Instagram opet u funkciji

Društvene mreže Fejsbuk i Instagram su proradili nakon, kako su prenijeli svjetski mediji, vjerovatno velikog prekida rada servera u matičnoj američkoj kompaniji Meta

Korisnici ponovo mogu učitavati te aplikacije ili veb-lokacije na uobičajeni način.

- Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Radimo na tome - rekao je ranije u objavi na društvenoj mreži Iks (nekadašnjem Tviteru) portparol Mete, Endi Stoun.

Na Fejsbuku su korisnici bili odjavljeni te im je bilo onemogućeno uključiti se, dok Instagram uopšte nije radio, dok je Vocap (WhatsApp) funkcionisao.

Veb-sajt za praćenje stanja on-lajn usluga Downdetector je još u četvrtak pokazao velike prekide rada Instagrama, Fejsbuka i Mesindžera. Problemi su tada bili uočeni širom svijeta, što ukazuje da bi prekid mogao biti globalan.

Kompanija za praćenje interneta Netblocks sa sjedištem u Londonu je ranije na platformi Iks objavila da četiri platforme Mete - Fejsbuk, Instagram, Mesindžer i Treds "imaju prekide u vezi sa prijavljivanjemu u više zemalja".

Radio Slobodna Evropa je ranije prenio da su brojni korisnici Fejbuka i Instagrama prijavili u utorak problem prilikom prijavljivanja na ove društvene mreže, te da su mnogi korisnici ostali odjavljeni sa svojih računa i da se ne mogu ponovo ulogovati.

Na stranici Downdetector, koja se bavi analizom prekida u servisima, mogao se vidjeti veliki broj prijava korisnika koji su imali problem s prijavom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:17