Novi logo Tvitera / - SKRINšOT/JUTJUB
09/10/2023 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Platforma X uvodi tri nivoa pretplate

Odluka o pretplatama nije začudila analitičare, s obzirom da je Mask i ranije najavljivao planove za povećanje prihoda i uklanjanje botova prelaskom na uslugu koja je zasnovana na pretplati

X (bivši Tviter) želi da svoju pretplatničku uslugu podijeli na tri nivoa članstva, u okviru kojih će cijene varirati u odnosu na to koliko oglasa se prikazuje korisniku.

Prema Blumebrgovom izvoru koji je prisustvovao razgovoru između vlasnika Ilona Maska, direktorke Linde Jakarino i investitora, kompanija trenutno testira Basic, Standard i Plus varijante premijum plana.

Za sada nije jasno da li će besplatna verzija nastaviti da postoji, prenosi Verdž.

Koliko će to da košta?

Još uvijek nisu objavljene cijene za sve nivoe pretplate, ali se šuška da će najskuplji nivo u potpunosti ukloniti oglase i najvjerovatnije koštati oko osam dolara mjesečno ili 84 dolara godišnje.

X-ove finansije su goruća tema otkad je Ilon Mask kupio kompaniju za 44 milijarde dolara prošle godine. Blumberg procjenjuje da X trenutno duguje oko 1,2 milijarde dolara u plaćanju kamata godišnje na svoj dug.

Odluka o pretplatama nije začudila analitičare, s obzirom da je Mask i ranije najavljivao planove za povećanje prihoda i uklanjanje botova prelaskom na uslugu koja je zasnovana na pretplati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 03:15