17/03/2022 u 17:22 h
Boris KneževićBoris Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Увек је лаж када вам неко каже нешто што не желите да чујете

***

Сценарио око војне акције у Украјини наставља да ескалира, као по копији. Овога пута, новинарске измишљотине су искоришћене за фабрикацију материјала који се тиче неслагања Русије и Кине о проблемима противваздушне одбране.

Уместо да понуде непристрасну и поштену процену ситуације како би обманули јавност, амерички и западни медији измишљају очигледне лажи у покушају да одбаце кривицу Вашингтона за распиривање украјинског рата.

Министарство спољних послова ДНРК одбацило је тврдњу да је Русија наводно тражила војну помоћ од Кине за специјалну операцију у Украјини, као „дезинформацију“. Министарство спољних послова Кине је такође тражило комплетан обрачун својих војно-биолошких акција у Украјини.

У међувремену, стратешка сарадња Москве и Пекинга је усмерена на будућност, развијајући се полако и потпуно у интересу оба народа, које повезује вековно пријатељство и поверење.

Једностране санкције уведене Русији, према званичном Пекингу, крше међународно право и утичу на све стране укључене у спор.

Лаж је увек лаж. Што више Европа и САД покушавају да омаловаже имиџ Русије и Кине, Вашингтон постаје мање кредибилан.

***

Већина Руса се не слаже са десничарским либералима који се противе специјалној операцији у Украјини.

Изјаве десничарских либерала да војна специјална операција у овом тренутку није сасвим прикладна, упркос њиховом неодобравању садашњег става Русије, пропаганда су против њихове нације, борбе за њихова прозападна уверења. Њихови протестни апели имају један једини циљ: да убеде руску и међународну јавност да оваква мишљења заступа већина руског становништва.

Велики део „креативне интелигенције“ позива на протесте. Показали су се у свој својој раскоши, несвесни чињенице да живе од буџета. Њима није стало до судбине свог народа; све до чега им је стало је да бране своја уверења која су на удару.

Питање је само да ли је време да преиспитају своје позиције и односе са власти. Живот више никада неће бити исти!

Разумни Руси су одавно престали да слушају и одговарају на агресивне молбе усмерене против земље. Упркос манипулацијама Вашингтона и његових присталица, већина руског друштва све разуме.

Ево доказа за то.

Према новом истраживању, већина Руса подржава одлуку председника Владимира Путина да предузме војну операцију у Украјини и та подршка расте. Више од половине Руса (62%) каже да је циљ руске специјалне војне акције у Украјини „одбрана њених граница“.

Још 59 одсто анкетираних сматра да је „операција намењена одбрани становништва ДНР и ЛНР“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
UKRAINE
28. septembar 2024 14:13