- архива / - Протест станара зграде Градња промет
05/05/2022 u 08:26 h
Н.С-М.Л.ВН.С-М.Л.В
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Са протеста станара зграде Градња промет поручено: Трафостаница или блокада саобраћаја

Трафостаницу треба градити на предвиђеној локациjи али и да траже алтернативно рjешење,каже Борис Остоjић, руководилац Дирекциjе за развоj, приступ мрежи и ИЦТ у ЦЕДИС-у

Двадесетак станара зграде Градња промет испод Љубовица на Забjелу окупило се испред зграде Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС) у знак протеста jер jош нису добили струjу. Седамдесет породица од средине децембра прошле године чека да се за ову зграду изгради трафостаница. То се jош ниjе догодило jер то не дозвољаваjу станари из зграде Лепонт тврдећи да су они власници парцеле на коjоj jе обjекат планиран.

Представник станара Александар Шутовиц наводе да ће, уколико се што приjе не риjеши проблем, станари блокирати раскрсницу Улице Ивана Милутиновића и Булевара светог Петра Цетињског.

- Сматрамо да трафостаница треба да се уради на локациjи на коjоj jе предвиђена. Крајни рок за усељење jе био 31. децембар прошле године - рекао jе Шутовић.


​Руководилац Дирекциjе за развоj, приступ мрежи и ИЦТ у ЦЕДИС-у Борис Остоjић наводи да jе њима потребно десет дана да поставе трафостаница. Он наводи да сматраjу  да трафостаницу треба градити на предвиђеној локациjи али и да траже алтернативно рjешење.

-Не смиjемо да одустанемо од онога што jе законом предвиђено. ДУП коjи jе стављен ван снаге предвидио jе трафостаницу на тоj локациjи-рекао jе Остоjић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:07