/ -SRDJAN BOLJEVIC
01/04/2022 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фејзић: Мјесец Рамазана прилика да се уздигнемо од свакодневице

Мјесец Kурана и поста је мјесец немјерљиве милости и самоконтроле, казао је реис

Мјесец Рамазана је прилика за уздизање од свакодневице и навика које пролазност приказују као вјечност, казао је реис Исламске заједнице Рифат Фејзић честитајући празник муслиманима у Црној Гори и дијаспори.

Он је у рамазанској поруци поручио да радост вјерника не може бити потпуна док се на разним подручјима широм планете лије недужна крв.

Фејзић је навео да је мјесец Kурана и поста, немјерљиве милости и самоконтроле.

- Мјесец прилике да се уздигнемо од свакодневице и навика које нам пролазност приказују као вјечност - рекао је он.

Према његовим ријечима, мјесец Kурана је прилика да се оствари блискост са собом, члановима породице, људима и створитељем.

- Да се оснажимо духовношћу непробојном за материјална копља и освојимо слободу над сопственим поривима и страховима. Да пробудимо уснулу емпатију и покажемо солидарност према болеснима, сиромашнима, прогнанима и обесправљенима. Да никад не будемо на страни тлачитеља - додао је Фејзић.

Он је рекао да након два Рамазана у околностима рестриктивних мјера због пандемије, овог Рамазана има разлога за радовање заједничким ибадетима, теравијама у џемату и ифтарима.

- Међутим, радост вјерника не може бити потпуна док се на разним подручјима широм планете лије недужна крв. Јер вјерник се са природним катастрофама и болестима мири знајући да су од створитеља, док у страдањима која узрокују људи не види нужност већ само нехуманост- закључио је Фејзић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:41