/ - FOTO: BIRAM CG
10/04/2024 u 09:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković: Simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti

Predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan poručio je da simbolika ovog velikog praznika, Ramazanski Bajram, afirmiše temeljne ljudske vrijednosti.

- U ime Biram Bar- Biram Crnu Goru i u svoje ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem srdačne čestitke i najljepše želje povodom Ramazanskog Bajrama - naveo je Novaković.

Dodaje da simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i podsjeća nas da samo zajedno, u poštovanju, povjerenju i međusobnom skladu, možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.

- A danas su nam svima, više nego ikad, potrebni jak karakter, osnažen u mjesecu Ramazanu, kao i odlučnost da se časno i hrabro- nadahnuti dobrotom, osjećajem pravednosti i solidarnosti-suočimo sa problemima svijeta u kome živimo. Neka Ramazanski Bajram u svaki dom unese nadu, radost i slogu, dobro zdravlje i napredak - poručuje on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:45