Fejzić / - SRDJAN BOLJEVIC
20/04/2023 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reis Fejzić: Radost Bajrama da podijelimo sa svakim dobronamjernim čovjekom

Nakon mjeseca ramazana, kako kaže Fejzić, Bog je vjernicima dao da lakše primjete grijehe i iskrivljeni sistem vrijednosti kojem srlja čovječanstvo

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je vjernicima Bajram, koji nastupa večeras sa zalaskom sunca, kada se završava mjesec ramazan.

- Post tokom ovog mjeseca naučio nas je da je najveća pobjeda pobijediti vlastite slabosti, porive i požude, a da najveći uspjeh je izgraditi zdrave odnose sa braćom, komšijama i prijateljima, saopštio je Fejzić.

U duhu poruke Muhameda je da, kako kaže, najbolji islam se širi prema svim ljudima, bez obzira da li ih poznajemo ili ne.

- Radost Bajrama narednih dana želimo da podijelimo sa svakim dobronamjernim čovjekom, koji teže izgradnji zdravih međuljudskih odnosa na principima mira i međusobnog uvažavanja, naveo je reis.

Nakon mjeseca ramazana, kako kaže Fejzić, Bog je vjernicima dao da lakše primjete grijehe i iskrivljeni sistem vrijednosti kojem srlja čovječanstvo.

- Tako da je Bajram vrijeme kada trebamo da mislimo na porodicu i molimo Boga da je učvrsti pred izazovima koji dolaze, da mislimo na omladinu i molimo Boga da usmjeri njihove potencijale u pravcu humanosti, morala i zdrave krativnosti, i da ih sačuva od nasilja i destruktivnog ponašanja, da mislimo na radnike i službenike i molimo Boga da ih podrži u poštenom sticanju nafake, da mislimo na poslodavce i molimo Boga da im podari osjećaj da poštuju i pravično cijene rad zapošljenih, da mislimo na vlastodršce i molimo Boga da budu pravedni i imaju osjećaj za sve dijelove našeg društva, kako se niko u ovoj lijepoj državi ne bi osjećao strancem ili obespravljenim, naveo je Reis Islamske zajednice.

Kaže i da je vrijeme da vjernici misle na državu i mole Boga da je učini domom svih njenih građana.

- Da mislimo na sve ljude i molimo Boga da ih uputi stazama dobra, sreće i njegovog zadovoljstva. Od sveg srca svim muslimanima i muslimankama želim mubarek i blagoslovljene bajramske dane, zaključio je Reis Rifat Fejzić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:10