Damir Šehović / - SASAMATIC
20/04/2023 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: Bajram podsjetnik na značaj međusobnog poštovanja i brige za drugoga

Mjesec Ramazana bio je mjesec milosti i promicanja svih onih vrijednosti koje propisuje vjera, ali i prilika da se ukaže na potrebu uzajamnog pomaganja i brige za drugoga, naveo je Šehović

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori povodom Ramazanskog Bajrama, kojom je poželio da nastupajući praznik koji je simbol milosti i odricanja posluži kao putokaz ka postizanju opšte dobrobiti društva u kojem živimo.

- Vjernici su tokom ramazanskog posta jačajući duhovnu komponentu svog bića i oplemenjujući međusobne odnose na svojim najbližima, komšijama, prijateljima, sugrađanima ukazali na neophodnost razumijevanja, skladnog suživota i uzajamnog poštovanja. Mjesec Ramazana bio je mjesec milosti i promicanja svih onih vrijednosti koje propisuje vjera, ali i prilika da se ukaže na potrebu uzajamnog pomaganja i brige za drugoga - naveo je Šehović.

Predsjednik SD-a u čestitki je građankama i građanima koji slave ovaj praznik poželio da nakon mjeseca molitve, darivanja i solidarnosti Bajram provedu u miru i zdravlju, te da radost predstojećih blagdana provedu okruženi najmilijima.

- Praznici nas uče da vrijednostima zajedništva, tolerancije i solidarnosti, kao i da međuzavisnost znači i skladan suživot, a da pomaganje drugima i saosjećanje pojedince čine boljim ljudima, a ljudi kao takvi doprinose dobrobiti cjelokupne društvene zajednice. Želim da praznične dane provedete dijeleći radost sa bližnjima, u ljubavi i blagostanju - zaključio je Šehović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 12:05