Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
05/04/2023 u 12:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović čestitao jevrejski vjerski praznik Pesah

Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek simbol crnogorskog postojanja, kazao je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg jevrejskog vjerskog praznika Pesaha, predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

- Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek simbol crnogorskog postojanja - istakao je Đukanović.

Istakao je da u današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, podstičući nas na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti.

- Iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode.

Neka nas i ove godine univerzalne civilizacijske poruke drevnog praznika dodatno potaknu nastojanjima na izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva, kvalitetnijeg života i uspješnne evropske perspektive za sve građane naše domovine - istakao je Đukanović u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 03:53