/ - FOTO: Dan portal
08/04/2023 u 12:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović čestitao katolički Uskrs

Za Hrišćane širom svijeta Uskrs simbolizuje iskupljenje, odgovorniji pristup i mogućnost da život učine boljim, poručio je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom msgr. Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom msgr. Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

- Za Hrišćane širom svijeta Uskrs simbolizuje iskupljenje, odgovorniji pristup i mogućnost da život učine boljim. Uskrs je uvijek prilika da se iznova istakne neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života, potreba brige o čovjeku i njegovom dobru, poštovanju njegovog dostojanstva i njegovih prava, ali i odgovornost za učinjeno na što smo svi pozvani.

Razvoj demokratskog društva i željeni duhovni i materijalni napredak Crne Gore traži zalaganje i odgovornost, a uskršnje poruke u tome su ohrabrenje i podsticaj ostvarenju vitalnih zadataka koji su pred nama.

Propovijedanjem mira, pravde i ljubavi Rimokatolička crkva snažno je doprinijela i doprinosi njegovanju kulture dubljeg razumijevanja i poštovanja kao civilizacijskog bogatstva države Crne Gore. Iskreno vjerujem i da ćemo pred novim izazovima zajedno ostati posvećeni snaženju kohezije našeg društva zasnovane na bogatstvu različitosti kultura i porijekla, širenju kruga mogućnosti za sve naše građane i ostvarenju zajedničkog dobra.

U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim srećan Uskrs- naveo je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:58