Papa Franjo / - N1
28/02/2024 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa u bolnici, nije mogao da održi govor

Osamdesetsedmogodišnji papa, koji je u posljednje vrijeme imao niz zdravstvenih problema

Papa Franjo odveden je nakon opšte audijencije u bolnicu na pretrage, rekli su izvori, nakon što je morao da prepusti čitanje govora jednom od svojih pomoćnika.

Tokom audijencije, papa je rekao da se još nije potpuno oporavio nakon što je smanjio svoj raspored u posljednjih nekoliko dana zbog simptoma sličnih gripu.

- Još uvijek sam malo prehlađen - kazao je Franjo tokom audijencije u vatikanskoj dvorani Pavla VI.

Osamdesetsedmogodišnji papa, koji je u posljednje vrijeme imao niz zdravstvenih problema, otkazao je svoj raspored za subotu i ponedjeljak zbog, kako je Vatikan saopštio, blagog gripa.

U nedjelju se kao i obično obratio okupljenima na Trgu svetog Petra kako bi prenio svoju poruku Angelus. Papa nije pročitao ni govor ranije u srijedu na sastanku s jermenskim biskupima i to je prepustio pomoćniku, naveo je Vatikan.

Papa je progovorio na kraju audijencije, promuklim glasom i pomalo kašljucajući, kako bi pozdravio neke od vjernika i pozvao na mir, kao što je to uobičajeno. Spomenuo je sukobe u Ukrajini, Izraelu i na palestinskoj teritoriji, kao i nedavne smrtonosne napade na katoličku crkvu i džamiju u Burkini Faso, te nastavak nasilja na Haitiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:05