Mitropolit Joanikije i Martinović / - FOTO: MERT
01/04/2024 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitropolit Joanikije – Martinović: Crkva podrška zelenoj agendi i ekonomskom prosperitetu društva

Crkva će uvijek biti podrška, ne samo po pitanju zelene agende, već i ekonomskog oporavka i prosperiteta čitavog društva kojem svi teže, poručio je mitropolit crnogorsko -primorski Joanikije na sastanku sa ministrom, turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem.

U cilju zajedničkih akcija u pogledu zaštite životne sredine, a na inicijativu Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, u prostorijama Mitropolije crnogorsko - primorske održan je sastanak mitropolita Joanikija i ministra Martinovića.

- Mitropolit Joanikije rekao je da će Crkva uvijek biti podrška, ne samo po pitanju zelene agende, koja je bila i tema sastanka, već i ekonomskog oporavka i prosperiteta čitavog društva kojem svi težimo. Mitropolija crnogorsko-primorska i Ministarstvo će zajedničkim akcijama raditi na oplemenjivanju terena, ozelenjavanju, čišćenju rječnih korita, te uređenju životnog prostora, što je nesumnjiv interes naše ukupne zajednice- navodi se u saopštenju MERT-a.

Kako dodaju, Martinović je ovom prilikom kazao da mu je veliko zadovoljstvo razgovarati sa mitropolitom Joanikijem oko ovako važnih tema i da je zahvalan na odličnim inicijativama i predlozima koje su bile teme sastanka jer zdravlje ljudi i njihov ambijent nemaju alternativu.

Koprivica - mitropolit Joanikije: Postoji prostor za saradnju Crne Gore i Crkve u više sfera

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:50