foto: Eparhija budimljansko-nikšićka / - FOTO: EPARHIJA BUDIMLJANSKO-NIKšIćKA
27/04/2023 u 10:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dani Svetog Vasilija od 7. do 12. maja: Najavljen koncert Beogradskog sindikata u Nikšiću

Manifestaciju,koja se od prošle godine organizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić, 7.maja će otvoriti episkop budimljansko-nikšićki Metodije

Eparhiјa budimljansko - nikšićka u saradnji sa Crkvenom opštinom, Turističkom organizaciјom i Opštinom Nikšić organizuјe otvaranje manifestaciјe “Dani Svetog Vasiliјa Ostroškog, zaštitnika grada pod Trebјesom, koncertom 7. maјa na Trgu slobode u Nikšiću sa početkom u 21 čas.

- Dani Svetog Vasiliјa Ostroškog obiluјu kulturom, duhovnošću i završavaјu se 12. maјa kada se proslavlja Sveti Vasiliјe Ostroški velikom litiјom, koјa već deceniјama u nazad broјi prisustvo desetine hiljada ljudi - naveli su iz eparhije.

Manifestaciju,koja se od prošle godine organizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić, 7.maja će otvoriti episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Nakon toga na Trgu Slobode od 21 sat biće održan koncert grupe “Beogradski Sindikat”, a gost će im biti hor “Prepodobne mati Angeline” kojim rukovodi profesor Ana Bojić.

Hor “Svetog novomučenika Stanka”, kojim rukovodi profesor Lenka Durutović,  koncertom 8.maja obilježiće 30 godina od osnivanja. Koncert će biti održan u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca sa početkom u 20 časova.

Kulturno-umjetničko društvo “Venac” iz Gračanice 9.maja u 20 časova imaće koncert u  Nikšićkom pozorištu, a iste večeri u sali “Zahumlja”biće održano pjesničko veče Blagoja Bakovića i Miroslava Aleksića

Za 10.maj planirana je izložba “Petar Lubarda, sasvim lično” koja će biti otvorena u 13 sati u Nikšićkom pozorištu.

Praznično bdenije u nikšićkoj Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca je 11.maja u 18 časova, a u 20 časova u Nikšićkom pozorištu biće održani “Dani Vrbasa”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:05