Епископ Григорије  / Фото: Срђан Бољевић
13/11/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епископ Григорије на Инстаграму: Вакцина није направљена да нас убије

Не постоји боље решење у сузбијању вируса него што је вакцина, увјерава епископ

Епископ диселдорфски и цијеле Њемачке Григорије Дурић објавио је на свом Инстаграм профилу видео снимак у ком објашњава због чега је одлучио да се вакцинише.

Владика Григорије позвао вјернике да се вакцинишу

Kако истиче, изабрао је да се вакцинише зато што жели да буде здрав.

- Желим да живим и да будем у друштву људи, а прије свега имам повјерење кад је у питању чињеница да вакцина није направљена да нас убије, већ да нас спасе - поручио је епископ Григорије.

Напоменуо је да зна да постоји “огроман број оних који се плаше, подозревају и сматрају да су угрожени вакцинацијом”.

- Ми смо, уз пуну одговорност и са свијешћу да нисмо стручњаци из те области, позвали све људе да се вакцинишу, јер тренутно, а то је било саборно мишљење свих епископа као и владике руског Марка – не постоји боље решење у сузбијању вируса него што је вакцина - истакао је Григорије.

Владика је објаснио и како је дошло до овог апела.

- Дан уочи одржавања конференције, један изванредан свештеник Антиохијске православне цркве, који је иначе и лекар, предложио да се направи апел који би се односио на све оно што се у овом моменту догађа око нас. Ријеч је о позиву за који знамо да носи одређене недоумице – да се људи у својим најближим здравственим центрима вакцинишу - објаснио је Григорије.

Подсјетимо, јуче је Православна епископска конференција у Немачкој позвала вjернике да се вакцинишу и тиме спријече даље ширење епидемије коронавируса.

У саопштењу Епархије диселдорфске наводи се да су потпуно свесни своје одговорности пред Богом и вјерницима и да их позвају и моле да се вакцинишу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:31