Грамата Ђечевићима / - Фото: Жељко Драшковић и Милош Вујовић
09/05/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије одликовао староподгоричку породицу покојног Халита Ђечевића

Одликовање Ђечевићима је додијелио за вишевјековно памћење и генерацијски труд у очувању хришћанских светиња на њиховом имању на мјесту некадашњег манастира у Подгорици

Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије одликовао је архијерејском похвалницом породицу покојног Халита Ђечевића из Подгорице.

Одликовање Ђечевићима је додијелио за вишевјековно памћење и генерацијски труд у очувању хришћанских светиња на њиховом имању на мјесту некадашњег манастира у Подгорици.

image

Грамата Ђечевићима

- Фото: Жељко Драшковић и Милош Вујовић

Митрополит се ријечима благодарности и поштовања обратио прије уручења одликовања:

“Поштовани господине Ђечевићу,

Ви настављате благословену традицију ваших предака, чувате овдје темеље древне светиње и поштујете. Због тога ваш дом и ваша породица имате благослов и веома је уважена од свих житеља овога града. Јер онај који поштује светињу има благослов од Бога и поштовање од свих људи. Нека вам Бог подари сваког добра, прије свега здравља, среће, напретка у вашем дому и у вашој породици и у будуће и нека Бог помене ваше претке и вашег честитог оца Халита који се, надамо се, преселио у бољи свијет. Ми смо овом приликом одлучили за ваше добро, за вашу честитост и људскост и поштовање ове светиње да одликујемо вашу породицу и да Вама лично уручимо ово одликовање.”

image

Грамата Ђечевићима

- Фото: Жељко Драшковић и Милош Вујовић

Одликовање је у име породице примио Мирсад Ђечевић, који је по тридесетогодишњој традицији дочекао учеснике данашње Марковданске литије.

(Митрополија)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:51