/ - Фото: Фејсбук
10/05/2022 u 12:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Патријарх Порфирије данас у Пљевљима, сјутра вече стиже у манастир Острог

Света патријарашка Литургија у Горњем у Острогу биће служена у јутарњим сатима 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког

Патријарх српски Порфирије данас ће доћи у Храм Светог Великомученика Георгија на Гукама, у Пљевљима, гдје је планирано освећење црквенонародног дома.

Након Пљеваља патријарх путује за Требиње, а сјутра вече у 19 сати стиже у Манастир Острог гдје ће бити служено празнично Вечерње са петохљебницом.

Света патријарашка Литургија у Горњем у Острогу биће служена у јутарњим сатима 12. маја, на Дан Светог Василија Острошко, док ће, како је раније најављено, у 18 сати кренути велика литија у Никшићу.

Из Митрополије су казали да је због великих гужви и немогућности да се моторним возилима дође до Горњег манастира Острог за праћење поменутих догађаја неопходна акредитација новинарских екипа ради организовања превоза.

- Екипе се могу акредитовати путем мејла Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. За преузимање акредитација и све додатне информације контактирати протојереја Николу Пејовића 068/057-051- саопштили су из Митрополије

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:27