Patrijarh Porfirije / - PATRIJARH PORFIRIJE
02/07/2022 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije u Bratuncu: Ovo mjesto je naša rana, a takvih je mnogo

On je naveo da su ova stradalništva mjesta gdje, kako je rekao, rasuđujemo sami o sebi

U Bratuncu će danas se obilježava 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču. Patrijarh srpski Porfirije služio je danas parastos za stradale Srbe.

"Molimo se za sve žrtve i svu braću i sestre koji su stradali i ovde i drugdje, jer su to duše Božije. Ovo mjesto je svetinja - mjesto molitve i najmudrije i najpriličnije bi bilo da svi kleknemo na ovom mjestu i zaćutimo, rekao je Porfirije.

On je rekao da se u stradanjima odmjerava granica koja dijeli dobro i zlo, te napomenuo da su u ratu svi podjednako stradali i da je u njemu poraženo dostojanstvo, a nema dobitnika.

- Ovo mjesto je naša rana, a takvih je mnogo, ukazao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije je istakao da na ovom mestu treba uputiti molitve za postradale, bez obzira na narode kojem pripadaju, jer su pred Bogom, kako je rekao, svi isti i da je jedino Bog sudija.

 - Ovo je mjesto koje možemo nazvati sudištem, po pravima Božijim jer, kako sudimo drugima, onako će se i nama suditi, rekao je patrijarh i naveo da postoje ljudi koji bježe od ovakvih mjesta jer žele da sude.

On je naveo da su ova stradalništva mjesta gdje, kako je rekao, rasuđujemo sami o sebi.

Patrijarh Porfirije služio je danas parastos za stradale Srbe kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju.

Za brojne zločine počinjene nad Srbima u srednjem Podrinju i Birču i za 3.267 srpskih žrtava, među kojima su oko polovina bili civili, niko nije odgovarao ni nakon 30 godina.

Komemoraciji je prisustvovao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najavljeno je iz njegovog kabineta, prenosi Srna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:58