Joanikije i djeca / - FOTO: PRINTSCREEN
07/10/2022 u 18:16 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Joanikije odlikovao mnogodjetne porodice: Bez djece nema budućnosti

Mitropolija i eparhija budimljankso-nikšićka su ranije pozvali sve one koji baštine tradicionalne vrijednosti, moral i vjeru na sabornu molitvu sa slavskim ikonama bez političkih obilježja, parola i transparenata

Mitropolija crnogorsko primorska i Eparhija budimljansko nikšićka organizovali su Moleban za svetinju braka i očuvanje porodice u na platou ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Moleban je počeo u 18 sati, a služili su ga mitropolit Joanikije i episkop Metodije.

image

foto: Portal Dana

- FOTO: PORTAL DANA
image

Moleban za očuvanje porodice

- FOTO: DAN
image

foto: DAN

- FOTO: DAN
image

foto: Portal Dan

- FOTO: PORTAL DAN


-Živimo u vremenu totalitarizma, grijeh je mjera ljubavi i slobode, a zapravo su obesmišljene i ljubav i sloboda. Večeras se molimo za milost i blagoslov za svako stvorenje, da se sačuva svaki brak i svaka porodica. Imamo dosta nevjenčanih brakova, ima dosta i razvedenih brakova, a brak je blagosloven i pred bogom i pred ljudima- navedeno je u proglasu, koji je pročitao protojerej podgorički Predrag Šćepanović.

On je kazao da se ne može ćutati kada se vrši nasilni socijalni inžinjering.


- Ne možemo ćutati da se mediji, prosveta, kultura, političke ustanove pretvaraju u sredstva psihološkog i moralnog pritiska. Ta paganska ideologija ne može da mijenja hrišćanske vrijednosti sa kojima naš narod živi od kada zna za sebe. Protivimo se paradama i performansima u kojima se skrnavi vjera, izopačenim vrijednostima koje propagiraju izruguju se tradiciji potkopavajući porodicu i državu. Pozivamo vlast da zaštite narod i državu, naročito djecu koja su izložena sadržajuma LGBT počev od školskog doba. Prizivimo milost na sve brakove i na svu omladinu, da bi se kroz vrline i bogom dane talente proslavile ime božije- poručio je Šćepanović.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je po završetku molebana za očuvanje braka i porodice u obraćanju prisutnim vjernicima istakao da su oni večeras pokazali da se očuvanjem braka i porodice bori za očuvanje naroda, njegove sadašnjosti i njegove budućnosti.

- Svi vi koji ste ovdje pokazali ste brigu za svoj narod i za svoju državu. Moramo se potruditi da sve ono što su nam u nasleđe ostavili naši preci, očuvamo - kazao je Mitropolit Joanikije.

On je poručio da bez djece nema budućnosti, te da mnogodjetne porodice obnavljaju narod, državu i crkvu.

On je Zlatnim likom Svetog Petra II Tajnovidca odlikovao Andreja i Sofiju Adžić iz Podgorice koji imaju osmoro djece, a isto odlikovanje dobili su Dejan i Suzana Crnogorčević iz Zete sa sedmoro djece, kao i Nikola i Nađa Damjanović sa šestoro djece. Odlikovanje su dobili i Danilo i Sonja Popović iz Podgorice.

image

foto: Portal Dana

- FOTO: PORTAL DANA
image

foto: Portal Dana

- FOTO: PORTAL DANA
image

foto: Portal Dan

- MINISTAR JOKOVIć

Molebanu su prisustvovali ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, kao i  bivši premijer Zdravko Krivokapić i bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:47