/ - FOTO: MITROPOLIJA
20/11/2022 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetinju grade po ugledu na bazilike: Hram Svetog Nektarija Eginskog ukrasiće Nikšić

U naselju Humci za utorak, 22. novembra, na praznik Svetog Nektarija najavljena je proslava hramovne slave crkve, koja je posvećena ovom Božjem ugodniku

Protojerej-stavrofor Slobodan-Boban Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki pozvao je vjerni narod u utorak, 22. novembra, na praznik Svetog Nektarija na proslavu hramovne slave crkve, koja je posvećena ovom Božjem ugodniku u nikšićkom naselju Humci.

Liturgija će početi u 9 časova, biće prerezan slavski kolač povodom slave svetinje, a potom upriličena i slavska trpeza ljubavi.

image
- FOTO: MITROPOLIJA

- U susret hramovskoj slavi potpuno je završen krov ove svetinje koja je svoju prvu slavu, prošle godine, proslavila u nepokrivenom hramu po velikoj kiši. Jedini hram posvećen Svetom Nektariju Eginskom u Crnoj Gori u Nikšiću je počeo da se gradi prije nekoliko godina sa blagoslovom blaženog spomena Mitropolita Amfilohija i tadašnjeg preosvećenog Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, potonjeg Mitropolita crnogorsko-primorskog - kazao je Radio Svetigoru otac Slobodan.

Trudom i ljubavlju velikog broja građana, priložnika, odgovornih kompanija, parohijana i velikog broja građana iz svih krajeva, ovaj hram će krasiti grad Nikšić, i gledati sa brda na kome se nalazi na drugo nikšićko brdo na kome se nalazi hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom.

image
- FOTO: MITROPOLIJA

U okviru ovog kompleksa izgrađen je hram i parohijski dom, a u planu je gradnja sportskog objekta.

Otac Slobodan kaže da mu je uvijek bila želja da hram bude građen po ugledu na ranohrišćanske bazilike.

- U izgradnji ovog hrama bila je vidljiva djelatna i saborna ljubav- zaključio je otac Slobodan. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:55