/ - FOTO: Mitropolija
26/01/2023 u 18:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetosavske akademije najavljene u Zeti i Kolašinu

Akademiji u Kolašinu će prisustvovati Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a svetosavsku besjedu održaće profesor Jovo Medojević

Tradicionalna Svetosavska akademija u Кolašinu održaće se sjutra u sali Кulturnog centra, sa početkom u 19 sati. 

Akademiji će prisustvovati Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a svetosavsku besjedu održaće profesor Jovo Medojević.

Učesnici akademije biće: Hor ” Prepodobna mati Angelina” iz Nikšića, КUD “Mijat Mašković” iz Кolašina sa svojom ženskom pjevačko grupom “Đude”, narodni guslar Stevan Vujačić i polaznici škola vjeronauke pri Hramu Svetog Dimitrija.

Program će voditi Miljan Živković i Danijela Palević.

Takođe će i Crkvena opština Zeta organizovati Svetosavsku akademiju “Svjetlosti mi duša hoće” u restoranu “Plavnica” u Zeti, u subotu, 28. januara, sa početkom u 19 sati. 

Proslava Svetog Save u Zeti započeće na sam dan praznika, u petak 27. januara, liturgijskim sabranjima u zetskim parohijskim hramovima.

Na Akademiji će se Svetosavskom besjedom sabranima obratiti protojerej Nikola Pejović.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu učešća će uzeti: narodni guslar Rajo Vojinović, КUD „Crna Gora” i FA „Slobodan Aligrudić” iz Zete, pojci Jelena Radonjić i Željka Anđušić, kao i harmonikaš Andrija Stojanović, takođe iz Zete.

Ovo svečano sabranje upotpuniće saborno učešće polaznika škola vjeronauke iz Zete, koji će govoriti nekoliko odabranih poema o Svetom Savi, te dio „Žičke besjede o pravoj vjeri”, a ovoj sabornoj radosti dodaće svoj dio i Dječiji hor „Sveti Simeon Dajbabski” iz Dajbaba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 18:14