/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
29/01/2023 u 20:47 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) U Nikšiću održana svečana Svetosavska akademija

Nakon besjede nastupio je mladi guslar Nikola Krivokapić koji se publici predstavio pjesmom "Ko udara tako pozno", a svečanost su svojim nastpom obogatili folklorni ansambl "Đurđevdansko kolo" i crkveni hor "Prepodobna mati Angelina"

U Nikšićkom pozorištu večeras je upriličena veličanstvena Svetosavka akademija kojoj je prisustvovalo sveštenstvo eparhije budimljansko-nikšićke, predstavnici Opštine i SO Nikšić i veliki broj građana. 

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Bratski odnos Crne Gore i Hercegovine sveta je ikona sabornosti i jednoobraznosti na kojoj smo mi danas zbratimljeni u radost upisani. Ne može se govoriti o Crnoj Gori a da ne govorimo o Hercegovini, i obrnuto. Ne možemo govoriti o Crnoj Gori i Hercegovini a da ne govorimo o ljudima koji su ispisali svijetle stranice srpske i svjetske, zemaljske i duhovne istorije. Ne možemo govoriti o Hercegovini, a da ne govorimo o cijelome srpstvu, istoriji, tragediji, vaskrsenju i jeziku. Ne možemo govoriti o Crnoj Gori, a da ne pjevamo najljepše o slobodi", rekao je između ostalog vladika budimljansko-nikšićki Metodije.

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Nakon govora vladike Metodija, nastupio je hor "Sveti Novomučenik Stanko". 

Svetosavsku besjedu izgovarao je episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije.

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Nakon besjede nastupio je mladi guslar Nikola Krivokapić koji se publici predstavio pjesmom "Ko udara tako pozno", a svečanost su svojim nastpom obogatili folklorni ansambl "Đurđevdansko kolo" i crkveni hor "Prepodobna mati Angelina".

image
- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:24