mitropolit Joanikije / - MILOS BULATOVIC
16/08/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mitropolit Joanikije o mobilnim telefonima u crkvi: Maknite ih od sebe, to zrači i prenosi viruse

Pobožni narod, kao što ja držim krst, stalno drže mobilne telefone u toku službe. Da li se oni istinski bogu mole i šta oni rade? Onda će im biti puna usta kritike kako danas preko društvenih mreža se svašta širi, dodao je

Mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikiјe nerijetko govori o korišćenju mobilnih telefona u crkvi, a nedavno je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem govori o štetnosti uređaja bez kojeg većina ljudi danas ne bi mogla da funkcioniše.

- Ovdje se okuplja puno pobožnog i divnog naroda. Taj narod ima jednu manu, a pa ni drveta bez grane, ni čovjeka bez mane. Taj pobožni narod, kao što ja držim krst, stalno drže mobilne telefone u toku službe. Da li se oni istinski bogu mole i šta oni rade? Onda će im biti puna usta kritike kako danas preko društvenih mreža se svašta širi. Dajte malo doprinosa, pa makar tokom svete službe sklonite telefone u džepove, ostavite ih u autu. Maknite ih od sebe, zrači to i prenosi viruse - poručio je mitropolit vjernicima.

Istakao je i da u današnjem vremenu ispada da sve što nije snimano, slikano, otišlo na mreže i medije, kao da se nije dogodilo. - - To za nas nikad nije važilo, ako Bog vidi, to jedino važi. To jedino važi, ostalo je sve prah, pepeo i prašina. Ne idimo stalno u površinu, pretvorismo život u površnost, izgubismo smisao, zastranismo. Počnimo da radimo na sebi, to znači biti hrišćanin. Da radi na svojoj duši i da pazi na svoje postupke i svoja djela - naveo je mitropolit u videu koji je izazvao brojne reakcije na Fejsbuku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:06