/ -FOTO: DARKO JOVOVIć
07/01/2023 u 10:47 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vladika Metodije o ranjavanju dječaka na Kosovu: Pucaju na našu nedužnu djecu

Uvijek su nas drugi neprijatelji, koji nisu imali ništa Hristovo u sebi, proganjali i ubijali, kazao je episkop

Tradicionalnim loženjem badnjaka Vasojevići i brojni gosti okupljeni oko manastira Đurđevi stupovi u Beranama proslavili su sinoć Badnje veče.

image
-FOTO: DARKO JOVOVIć

Badnjake je blagoslovio episkop budimljansko-nikšićki Metodije, rekavši da se u ovoj božićnoj noći vjerni narod okuplja oko svetinja kako bi se poklonio Bogomladencu Hristu i proslavo silazak Boga u ovaj svijet.

image
-FOTO: DARKO JOVOVIć

Naglasio je da se vjernici vjekovima okupljao oko ove svetinje Nemanjića, a da su oni koji nisu imali ništa Hristovo u sebi, kao i danas, proganjalili i ubijali nedužni narod.

image
-FOTO: DARKO JOVOVIć

- Ovdje su se i naši preci vjekovima okupljali, oko ovoga ognja Hristovoga na koji smo se vjekovima grijali, oplemenjivali duše svoje, ulivali sebi snage da izdrže na teškom i mukotrpnim putu Hristovom. Uvijek su nas drugi neprijatelji, koji nisu imali ništa Hristovo u sebi, proganjali i ubijali. Evo i večeras pucaju na nas i na našu djecu. Ali mi, gledajući u ovaj oganj Hristov, u ovu božansku energiju koja se širi kroz ove badnjake, kroz cjelokupni naš narod i kroz sve one koji slave Hrista Boga znamo da će Gospod na kraju biti njegova pobjeda. Da će samo oni koji idu njegovim putem, istrajno i uporno, ne odustajući do poslednje svoje končine i zdihanija, zaslužoti mjesto tamo gdje su preci naši gdje su sveti Nemanjići koji su podigli ovu zadužbinu i gdje su svi sveti iz roda našega i svi sveci u dvanaest mjeseci.  U to ime vas sve pozdravljam, da znamo ko smo, odakle smo, kome sljedujemo i šta treba da budemo, da uvijek istrajemo i ne odustanemo sa tog puta - poručio je vladika Metodije.

Podsjetimo, S.S. (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

(VIDEO) Pucnjava na Kosovu: Albanac ranio dječaka i mladića dok su nosili Badnjak

Regionalna policija u Uroševcu uhapsila je muškarca osumnjičenog za pucnjavu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:24