Botunjani neće kolektor / foto: Portal Dan
04/09/2022 u 10:33 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Knežević: Zakon o teritorijalnoj organizaciji skandalozan i kriminalan

Sa ovog skupa žele da pošalju još jednu jasnu poruku da neće dozvoliti gradnju projekta vijeka za Podgoricu u njihovom naselju

U toku je veliki protestni skup stanovnika Zete sa mještanima Botuna koji se protive izgradnji postrojenja za prečišćavanje optadnih voda. Protest je uslijedio nakon što je tokom sedmice geodetska firma zadužena za mjerenje na lokaciji planiranoj za izgradnju postrojenja bila na terenu, a mještani Botuna zaustavili posao.

Sa ovog skupa žele da pošalju još jednu jasnu poruku da neće dozvoliti gradnju projekta vijeka za Podgoricu u njihovom naselju. 

Kako je najavila grupa građana, blokada će trajati do podne.

Predstavnik grupe građana Za spas Zete Bojan Popović kazao je da je ovošto se događa jedan veliki apsurd.

image

Bojan Popović

- PORTAL DAN

- Često koristim riječ apsurd jer je svima očigledno da je na djelu velika prevara, Naime, odradili su razganičenje opštine Zete a kolektor za Podgoricu hoće da rade u Botunu - kazao je Popović.

Skupu se pridružio i poslanik DF-a i predsjednik DNP-a Milan Knežević.

image

Milan Knežević

- PORTAL DAN

- Mislim da je prirodno da danas budem ovdje i kao građanin Zete i kao čovjek koji dijeli sudbinu sa ovim područjem. Ovo je samo jedan od pokazatelja da je Zakon o teritorijalnoj organizaciji skandalozan i kriminalan, posebno u dijelu MZ Botun i Gornje Zete gdje se već decenijama vrši ekološki genocid prvo od rada Kombinata aluminijum a zatim i sa namjerom Glavnog grada da ovdje instaliran regionalni kolektor a da prije toga ne riješi životno pitanje građana Botuna i Gornje Zete. U potpunosti podržavam svoje komšije i rođake i prijatelje, i drago mi je što je danas ovdje poslata jedna poruka da se pitanje Botuna i građana Botuna tiču svih građana Zete kao i što se i ostala pitanja u drugim MZ tiču i mještana Botuna i Gornje Zete - kazao je Knežević.

gospođicom Tanjom Stajović

Naveo je da se danas pokazalo jedno veliko jedinstvo jer se na skupu nalaze predstavnici svih političkih partija kojima je prioritet i interes ono što je ključno za opstanak građana na ovom području.

Reporterka Portala Dan razgovarala je i sa predstavnikom mještana Goranom Kažićem.

- Predstavnici Opštine Golubovci na čelu sa gospođicom Tanjom Stajović nisu se obrnuli da dođu ovdje da budu sa ovim narodom. Mi smo sa Stajović razgovarali barem jedno pet puta, vazda je bila nedorečena, od silnoga straha. Ona je danas trebala danas da bude ovdje sa nama da da podršku, ona je Zećanka, ali ona vjerovatno ne smije ili brani svoju stolicu i misli da će opet biti predsjednice nob+ve opštine, ali neće biti - kaže Kažić.

On tvrdi da je Stajović prošlost Zete.

- Protestno okupljanje se organizuje zbog ugrožavanje teritorije opštine Zeta i zbog najavljene izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bortunu. Blokada je dogovorena u organizaciji odbora "Za spas Zete" i mještana Botuna. Zajedno za spas Zete - poručuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:09