02/06/2023 u 17:57 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Tri pitanja za..." Milana Radovića

Crna Gora i dalje ima šansi da bude prva naredna članica, a sve će da zavisi od nas samih, kazao je Radović

Bez svođenja korupcije na minimalni nivo, naše društvo nema šansu za uspjeh, rekao je Milan Radović programski direktor Građanske alijanse (GA).

On je u emisiji "Tri pitanja za.." web TV-u portala Dan kazao da smo dosta vremena potrošili na pridruživanje Evropskoj uniji, a da se nismo reformisali u pravom smislu te riječi

- Punimo deset godina od kako pregovaramo o dva najvažnija poglavlja, 23 i 24, a koja se odnose na ljudska prava. Jasno je da je politička volja vrlo važna na putu ka EU i to mora biti prioritet. Crna Gora i dalje ima šansi da bude prva naredna članica, a sve će da zavisi od nas samih, da li ćemo to da stavimo na vrh agende, da li ćemo reforme istinski da sprovodimo- rekao je Radović.

On je podsjetio da je od ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića prošlo 19 godina.

- Ništa se suštinski ne događa, a to je pitanje koje mora da se riješi da bi se našli u društvu zemalja koje sada restriktivnije posmatraju na nove članice nego što je to bio slučaj u ranijem periodu- kazao je Radović.

Govoreći o Temeljnom ugovoru on je poručio da je stav Građanske alijanse bio da ugovore sa vjerskim zajednicama ne treba potpisivati već da bi saradnja trebalo da se odvija u skladu sa ustavom i zakonima.

Vjeruje da će se nakon izbora definisati stabilna većina koja će pridruživanje EU bazirati na iskrenom radu i reformama i u oblasti ljudskih prava, ali u oblasti vladavini prava.

- Ostavren je napredak u broju pokrenutih postupaka, ali oni se moraju privesti kraju, dobiti pravosnažne presude. Mora se svakodnevno slati poruka o nultoj toleranciji na organizovani kriminal i korupciju- poručio je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:14