Bulevar Veljka Vlahovića / -
17/06/2024 u 12:55 h
Mićko Vujisić - Andrijana DabanovićMićko Vujisić - Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Asfaltiran prilaz zgradama na Bulevaru Veljka Vlahovića

Kvalitet života građana na Bulevaru Veljka Vlahovića je godinama narušen zbog loše ugovorenih poslova prethodne vlasti, u ovakvim situacijama naša obaveza je da zajednički dođemo do prelaznih i brzih rješenja a asfaltrianje prilaza je jedno od njh, rekla je gradonačelnica Olivera Injac

Asfaltiran je prilaz zgradama i priključak na Bulevar Veljka Vlahovića kako bi se stanarima omogućilo  normalno funkcionisanje dok se saobraćajnica ne završi. Stanari su se prije nekoliko dana sastali sa  gradonačelnicom Oliverom Injac, predočili probleme sa kojima se srijeću, a gradska uprava našla privremeno rješenje. 

– Kvalitet života građana koji žive na Bulevaru Veljka Vlahovića je godinama narušen i to zbog loše ugovorenih poslova prethodne vlasti i neodgovornog odnosa nekredibilnih izvođača radova. Ipak, u ovakvim situacijama naša obaveza je da zajednički dođemo do prelaznih i brzih rješenja koja će olakšati funkcionisanje u ovom dijelu Podgorice, a sve do okočanja izgradnje bulevara. Zahvaljujem se građanima na strpljenju i gradskom preduzeću Putevi na reakciji koja je uslijedila četiri dana nakon sastanka koje smo održali sa predstavnicima stanara – kazala je Injac. 

Gradonačelnica je ranije saopštila da su kapaciteti gradskih preduzeća usmjereni su na već započete, ali i nove infrastrukturne projekte kako bi se u što kraćem roku sanirale kritične saobraćajne tačke u gradu. Od početka godine završen je kružni tok prema Tuzima, priključna saobraćajnica u Zelenici, izvode se radovi u Orjenskoj ulici, osposobljeno je nekoliko parking prostora sa više stotina mjesta, asfaltirane saobracajnice u rejonu Pipera, a u toku je sanacija Ulice 13. jula koja će biti završena u narednih 20-ak dana. 

Tehnički direktor Puteva Bojan Popović navodi da je 13. juna  prisustvovao sastanku mještana i gradonačelnice Olivere Injac kao predstavnik Puteva sa iljem da se dođe do rješenja, i nađe model da se izađe iz situacije u kojoj se nalaze stanari objekata u tom dijelu naselja.

– Upoznati ste da je u februaru ove godine raskinut ugovor sa izvođačem radova na bulevaru, koji je bio zaključen jos 2020. godine. Kako i praksa nalaže, izvođač je bio u obavezi, osim ugovorenih radova na izgradnji bulevara, da redovno održava pristupne saobraćajnice, koje se vežu za sami bulevar, kako bi mještani okolnih naselja nesmetano saobraćali. Očigledno je da se to nije radilo, pa je saobraćajnica skroz devastirana i veoma zapuštena, iz čega i proizilazi nezadovoljstvo mještana, koje je na neki način opravdano - rekao je Popović.

On je naveo da stanari zgrada i kuća u blizini bulevara trpe mnogo zbog raskopane ulice počev od ogromne prašine.

– Gradonačelnica je na sastanku, nakon iznesenog problema mještana, dala nalog da se svi nedostatci uklone u najkraćem roku, saobraćajnica sanira i obezbijede normalni uslovi za kretanje i boravak u tom dijelu grada. Putevi su preuzeli odgovornost, i već 14. juna krenuli sa realizacijom radova. Radove smo izveli prema planiranoj dinamici, u roku od tri dana na obostrano zadovoljstvo - rekao je Popović. 

Što se tiče samog bulevara, Glavni grad priprema tendersku dokumentaciju nakon koje će se raspisati novi tender i dobiti adekvatan izvođač, koji će radove na Bulevaru Veljka Vlahovića dovesti do kraja u roku od šest mjeseci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 15:03