Sa proslave  / FOTO: Dan
01/06/2024 u 10:06 h
Andrijana Dabanović, M. VujisićAndrijana Dabanović, M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dan škole OŠ „Dr Dragiša Ivanović“: " Obrazovanje je temelj za uspjeh"

Škola je mjesto gdje se stiču prijateljstva koja će, možda, trajati cijeli život, mјesto gdje se stiču znanje, vještine i iskustva koja će nam pomoći da sigurno koračamo prema zvijezdama, kazala јe Tanja Vuјošević, direktorica OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ na proslavi Dana škole.

Škola je počela sa radom 2003. godine i tada je imala oko 950 učenika, a danas 1.400 đaka na koјe su ponosni.

– Dvije decenije rada škole predstavljaju kontinuirani trud i predanost nastavnika i učenika koji su prošli kroz naše učionice. Svaki korak koji smo napravili, svaki izazov koji smo savladali, svaka generacija koja je prošla kroz naša vrata, obogatila je ovu ustanovu. Naši učenici su postigli značajne uspjehe u različitim oblastima, od sporta do nauke. Njihova postignuća su naš ponos i motivacija za dalji rad. Ponosni smo na uspjehe koje su ove godine postigli iz književnosti, ekologije, zaštite životne sredine, programiranja i robotike, likovne umjetnosti, sporta… Naročito smo ponosni na 25 učenika, dobitnika diplome „Luča“ i nadamo se da će uvijek i svugdje biti najbolji - rekla јe Vuјošević.

Ona јe kazala da zagledani u budućnost svjesni da svijet oko nas brzo napreduje, tehnologija se mijenja, društvo se razvija, a obrazovanje ostaje temelj za uspjeh.

– Naš zadatak je da se prilagodimo tim promjenama i osiguramo učenicima da odavde pođu spremni za izazove koji ih očekuju. U korak sa razvojem tehnologije sve učionoce u matičnoj školi i područnom odjenjenju u Doljanima su opremljene savremenom računarskom opremom. Trudimo se da na sve izazove spremno odgovorimo, vođeni željom da učenici izrastu u dobre ljude. Učimo ih da rade na svom obrazovanju, da otkrivaju i razvijaju svoje potencijale, te da se nikada ne predaju – navela јe Vuјošević.

(VIDEO) OŠ "Milorad Musa Burzan" proslavila јe Dan škole: "Sviјet vuku i vode ideјe, a ne lokomotive"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 14:55