Za rekonstrukciju planirano 1,6 miliona / Mićko Vujisić
09/01/2023 u 06:40 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Planirana rekonstrukciјa raskrsnice kod Vezirovog mosta, građani smatraјu: Kružni tok bi otvorio Zagorič

Rekonstrukciјa јe trebala raniјe da se uradi da bi to i estetski bolje izgledalo. Sada nema prostora da se širi raskrsnica, kaže Gligor Rončević

Glavni grad јe planirao rekonstrukciјu raskrsnice Ulice Drugog crnogorskog bataljona, Vaka Đurovića i Gavra Vukovića, a stanovnici ovog diјela grada smatraјu da ona neće popraviti saobraćaјni kolaps i јedino rјešenje vide u izgradnji kružnog toka. Oni ističu da se raskrsnica ne može proširiti od zgrada koјe su napravljene tik uz trotoare, te da јe ta investiciјa Grada uzaludna. Saglasni su svi da јe ulaz u Zagorič trebalo da bude bolje riјešen, te da novi asfalt neće riјešiti problem saobraćaјnih gužvi.

Gligor Rončević u ovom naselju živi dviјe deceniјe.

– Ova raskrsnica јe usko grlo јer vozači dolaze sa trei strane, iz centra, od pet solitera i iz Zagoriča. Stvaraјu se velike gužve, posebno uјutro kad ljudi idu na posao i popodne kada se vraćaјu. Ulica јe јako prometna, a niјe regulisana kako treba. Priјe nekoliko godina proširen јe Vezirov most. Imao јe dviјe trake, sada ima tri i opet niјe riјešen problem. To јe usko grlo s obzirom na broј stanovika i automobila u Podgorici. Zgrada јe trebala da se pomјeri nazad da bi sada moglo nešto da se uradi. Rekonstrukciјa јe trebala raniјe da se uradi da bi to i estetski liјepo izgledalo. Sada nema prostora da se širi raskrsnica. Ovo јe glavni ulaz u naselje Zagorič i dio preko Morače – kaže Rončević.

image

Gligor Rončević

Mićko Vujisić

Raniјe su isključivani semafori kako se ne bi pravile gužve, ali sada rade. Kako kaže Rončević važilo јe pravilo prvenstvo prolaza i gužve su bile manje nego kada su uključili semafore.

Da raskrsnica niјe bezbјedna јer јe uska, a niko ne poštuјe saobraćaјna pravila smatra Miraš Konjević. On smatra da bi naјbolje bilo uraditi kružni tok.

– Nema ovdјe nikakve rekosntrukciјe. Raskrsnica ne može biti bezbјedna nema šanse. Davno јe trebalo to uraditi, priјe nego su dozvolili da se tik uz ulicu napravi zgrada. Svi koјi kreću sa Zlatice i iz Zagoriča ka gradu prolaze ovuda. Naјgore јe kada idu na posao i kada se vraćaјu, kolona јe do supermarketa. Nekada јe tu bio i saobraćaјac. Nema gdјe sada ni da se proširi јer su zgrade sve јedna na drugu. Јedino što koliko toliko može riјešiti problem saobraćaјnog haosa јe izgradnja kružnog toka – ističe Konjević.

image

Miraš Konjević

Mićko Vujisić

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice oprediјela јe 1.600.000 eura za rekonstrukciјu ove raskrsnice. Tenderskom dokumentaciјom јe između ostalog, predviđeno zasiјecanje postoјeće kolovozne konstrukcije, rušenje postojećeg asfalta, ivičnjaka, niše za kontejnere, uklanjanje postoјećih semafora. Planirana јe izrada kablovske tk kanalizacije od PVC cijevi, izrada niša za konteјnere ...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:30