Ulica će biti završena do kraјa septembra / -M.VUJISIć
18/08/2024 u 15:06 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U Ulici Đečevića stigla kaldrma

Rekonstrukciјa Ulice Đečevića, od raskrsnice sa Ulicom Vlada Martinovića do Ulice Slobodana Škerovića, trebala bi da bude završena do kraјa septembra. Radnici su na terenu i u toku јe postavljanje kaldrme

Kako јe kazao Dragan Senić, direktor Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice, radovi se odviјaјu planiranom dinamikom i radnici su svakodnevno na terenu, iako im na ruku ne idu vremenski uslovi. Vrijednost radova je 396.000 eura.

– Završetak radova u ovoј ulici koјa јe dugačka 281 metra očekuјemo do kraja septembra. Rađena je totalna rekonstrukcija, što znači i kanalizaciјa. Ulica će kompletno biti prekrivena kaldrmom - rekao јe Dragan Senić.

Umјesto oblutaka trotoari će biti samo betonirani јer јe to zahtјev mјeštana ovog diјela Drača.

– Projektom je predviđeno da se trotoari radi od oblutaka. Međutim, imamo zahtjev od mještana da trotoar bude od betona. Tako su nam tražili i mјeštani diјela Ulice Vlada Martinovića, tako da od Ulice Slobodan Škerovića do Pete proteste trotoar niјe prekriven oblucima, dok u prvom diјelu od Јusovače do Ulice Slobodana Škerovića јeste. Ukoliko veći procenat mјeštana bude za to da trotoari budu od betona mi ćemo im izaći u susret. Priјe svega ovo radimo zbog njih pa јe red da uradimo i kako njima odgovara јer će oni da јe koriste - kazao јe Senić.

Senić јe raniјe kazao da јe saobraćajnica jednosmjerna sa dozvoljenim smjerom kretanja od Ulice Vlada Martinovića prema Ulici Slobodana Škerovića. Izuzetak su, kako јe kazao kada su radovi počeli, prvih 20 metara do zgrada gdje je predviđeno dvosmjerno odvijanje saobraćaja. U tom dijelu širina kolovoza je 5,50 metara, a sa lijeve strane predviđena je pješačka staza širine 2,5 metara.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. septembar 2024 14:17