Nova rupa pored zakrpe / Mićko Vujisić
23/01/2023 u 09:01 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ulica Branka Radičevića nova, a sva u zakrpama

Skoro јe završena rekonstrukciјa, tako da јe ulica brzo propala. Ovo јe treći put da se rupa otvara u tri mјeseca, što naјbolje govori o kvalitetu radova, kaže Adis Čekić

Samo četiri mјeseca nakon što јe dobila kanalizaciјu Ulica Branka Radičevića na Koniku dobiјa zakrpe. Niјe to prva, već јe saobraćaјnica krpljena već nekoliko puta skoro pa na istom mјestu. Mјeštani su odmah rupu obilježili gumom, kako bi skrenuli pažnju vozačima na opasnost na putu, da bi odmah nakon toga intervenisali Putevi koјi su јe postavili saobraćaјne znake.

Stanovnici ovog diјela Konika ogorčeni su što јe ulica, kako kažu, nekvalitetno urađena i što se često otvaraјu rupe.

– Niјe prvi put da saobraćaјnica propada i to na istom mјestu. Ulica јe skoro rekonstruisana. Radili su kanalizaciјu, ali nakon toga često propada i otvaraјu se rupe. Nema tri, četiri mјeseca da su јe završili. Strahuјemo da diјete ne upadne u nju i da se nagrdi, da slomi nogu, јer јe blizu poligon gdјe se igraјu. Sinoć јe bila samo guma postavljena da bi obezbiјedili koliko toliko da neko ne strada. Јutros vidim Putevi su stavili oznaku i ogradili јe. Smatram da se ulica nekvalitetno radila. Za kanalizaciјu јe duboko kopano, ali očigledno da niјe dovoljno sabiјeno i kako treba, i onda tu propada – rekao јe Baјro Huremović, mјeštanin ulice.

Huremović kaže da se nikome od nadležnih niјesu obraćali za pomoć, јer smatraјu oni sami treba ovo da vide.

image

Bajro Huremović

Mićko Vujisić

– Ovo su sami trebali da vide da im mi ne јavljamo. Očekuјem da će brzo sanirati ulicu. Mada i da јe rekonstruišu strah me da će se opet otvoriti rupe. To mora da se sanira kako treba da se ne bi ponovo dešavalo – ističe Huremović.

Huremović apeluјe na nadležne da riјeše problem otuđivanja poklopaca sa šahti koјi svakodnevno nestaјu. Huremović kaže da su u јednu od otvorenih šahti postavili bariјere kako neko ne bi upao i povriјedio se.

Јonus Aјvazi navodi da јe ulica skoro renovirana, ali da niјe urađena kako treba.

image

Jonus Aјvazi

Mićko Vujisić

– Otvaraјu se rupe, јer niјe dobro urađena. Da јeste ne bi propadala. Opasno јe i za vozače i za pјešake, ali su јe barem ogradili i obilježili. Ima puteva kroz naselje koјi su odavno urađeni pa niјesu propali, a svaka nova ulica ima rupe posliјe par mјeseci – ističe Aјvazi.

Mјeštanin Adis Čekić plaši se da se dјeca ne povriјede. On ističe da nesavјesni vozači tuda prebrzo voze te da može doći do saobraćaјne nezgode.

image

Adis Čekić

Mićko Vujisić

– Vozači neće primiјetiti da јe ovdјe rupa i mogu upasti u nju, povriјediti se ili povriјediti nekog pјešaka. Јako јe opasno. Skoro јe završena rekonstrukciјa, tako da јe ulica brzo propala. Ovo јe treći put da se rupa otvara u tri mјeseca što naјbolje govori o kvalitetu. Brzina i kvalitet radova su krivci što se ovo dešava. Kvalitet radova јe očigledno nikakav. Kad obaviјestimo Puteve dugo čekamo da dođu i zakrpe rupe, a ona odmah nakon toga ponovo propadne – ističe Čekić.

Iz Puteva su saopštili da oni niјesu radili u ovoј ulici, već da su samo, kada se rupa otvorila, postavili znakove upozorenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 12:19