/ Foto: Screenshot/RTS
14/03/2023 u 12:41 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Četiri digitalna albuma „Ekatarine Velike” u remasterizovanom izdanju na svim platformama

Nenad Milovanović rekao je da su izuzetno ponosni i zadovoljni zbog izlaska digitalnih reizdanja posljednja četiri albuma antologijskog rok sastava "Ekatarina Velika" i da prvi put publika može legalno da sluša stvaralaštvo Milana Mladenovića nakon njegove prerane smrti

U zgradi Radio Beograda su predstavljena digitalna izdanja četiri studijska albuma koje je bend "Ekatarina Velika" (EKV) svojevremeno objavio za diskografsku kuću "PGP RTS". Albumi "Ljubav" (1987), "Samo par godina za nas" (1989), "Dum Dum" (1991) i "Neko nas posmatra" (1993) su sa vrhunskim kvalitetom zvuka u remasterizovanom izdanju osvanuli na svim platformama za digitalnu distribuciju muzike, direktno sa originalnih studijskih traka.

Nenad Milovanović, član Upravnog odbora Zadužbine Milana Mladenovića, rekao je da su izuzetno ponosni i zadovoljni zbog izlaska digitalnih reizdanja poslednja četiri albuma antologijskog rok sastava "Ekatarina Velika" i da prvi put publika može legalno da sluša stvaralaštvo Mladenovića nakon njegove prerane smrti.

- Zahvaljujući Milanovoj majci Danici Mladenović, osnovana je Zadužbina Milana Mladenovića 2018. godine, koja predstavlja zaštitu imovinskih i moralnih autorskih prava, brine o obnovi njegovih albuma, objavljenih i neobjavljenih izdanja i o uklanjanju svih onih nelegalnih izdanja - rekao je Milovanović.

Remasterizovana četiri albuma očekuju i u formatu vinila i CD-a, kao i video spotovi sa poboljšanom slikom i zvukom, a pušten je spot za kultnu pjesmu "Dum Dum".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 00:29