Van Gog trese Krupac / -ŽELJKO ŠAPURIć
05/08/2022 u 21:31 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvođači Lejk festa zatresli Nikšić rokenrolom

Drugo veče festivala proteklo u znaku bendova Deca iz vode, Atheist rap, Van Gog, Negativ, Ten Walls i Lea Dobričić

Zvanično najbolji EKV tribjut bend " Deca iz vode" otvorio je drugo veče nikšićkog Lejk festivala. "Deca" Milana Mladenovića od 2013. godine kada su osnovani vjerno čuvaju hitove EKV-a i ne daju da se zaboravi muzičko blago koje je grupa stvorila.

image

Deca iz vode

-ŽELJKO ŠAPURIć

- I okupili smo se sa tim ciljem. To je velika odgovornost, ali svako od nas iz benda je veliki fan EKV-a - kaze Luna Škopija iz benda.

U Nikšiću nisu prvi put, ali jesu na Lejk festu. Na početku nastupa svirali su pred malobrojnom publikom, ali im to nije smetalo da prenesu dobru energiju i pripreme teren za Atheist rap, pank- rok bend iz Novog Sada, koji opstaje od 1988. godine. Iza sebe imaju sedam albuma i jedan lajv.

- Na Lejk festu smo čini mi se treći put i svaki put nam je lijepo. Prošli put kad smo bili pamtiću po tome što sam držao drvo da ne padne na Žiku i Bajagu dok su pjevali. To što sam se ja iskrivio zbog starog drveta, nije ni važno. Lijepo nam je i večeras, ali sam promijetio da ove godine ima mnogo manje šatora u kampu nego što je bio ranijih godina. Taj detalj mi se ne sviđa i volio bih da je drugačije - kaže Aleksandar Popov, vokal benda.

Nakon Arsenala, Tuzle, Travnika, Montenegro beer festa na Cetinju, Van Gog je stigao i u Nikšić. Tradicionalno na Lejku  Van Gog i  publika zatresli su Nikšić rokenrolom. Energija koja pršti na sve strane širi dobro poznat rif na gitari, ali i tekstove životne filozofije benda koji neumorno stvara i osvaja nove generacije obožavalaca.

Đule iz Van Goga je tokom nastupa na binu izveo četvorogodišnju djevojčicu Ljubicu iz Nikšića. Stala je u prvom redu i pratila koncert. Ovo joj je prvi put da dođe na rok festival.

- Nada je u njima. Bravo Ljubice, bravo za mamu što te je dovela - rekao je Đule.

image

Atheist rap

-ŽELJKO ŠAPURIć

Drugu noć na Krupcu sa Decom iz vode, Atheist rapom i Van gogom podijelili su grupa Negativ, Ten Walls i Lee Dobričić.

Lejk fest svakog avgusta bude mjesto za koje oni koji žive van Crne Gore kad dođu na odmor da obavezno posjete, makar na jedan dan. Vido Korovič je iz Zete, ali živi u Parizu. U Nikšić je došao da isprati drugu festivalsku noć.

- Nemam uvijek pripriliku da budem u Crnoj Gori baš u ovom mjesecu kad se održava festival. Ove sam tu i potrefilo se da gostuje moj omiljeni bend. Prvi put sam inače na ovom festivalu, sviđa mi se atmosfera, ambijent, možda opet dođem - rekao je Korović.

image

Noć za rokenrol

-ŽELJKO ŠAPURIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:53