dzoni dep / - DZONI DEP
12/03/2023 u 02:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dep zaradio milione od prodaje portreta poznatih ličnosti

Izložba je bila prošlog ponedjeljka, a Depov portparol rekao je kako su se slike rasprodale u roku od pet dana

Džoni Dep prodaje kolekciju printova javnih osoba, uključujući Heata Ledžera i Boba Marleja. Drugu izložbu iz svoje kolekcije naziva "Prijatelji i heroji" pustio je u prodaju u Velikoj Britaniji u Galeriji Castle Fine Art.

Izložba je bila prošlog ponedjeljka, a Depov portparol rekao je kako su se slike rasprodale u roku od pet dana.

Cijela kolekcija od četiri dijela, koju potpisuje Dep, dostupna je za 17.500 funti (21.000 dolara) u Castle Fine Artu i uključuje portrete Ledžera i Marleja zajedno s Riverom Finiksom i Hanterom S. Tompsonom. Portreti su takođe bili dostupni pojedinačno za 5.400 dolara kada su prvi put pušteni u prodaju prije dvije sedmice, ali svih 780 printova je rasprodano.

“Svaka je slika intimni odraz njihovog karaktera u Johnnyjevim očima”, stoji u opisu na web stranici Castle Fine Arta. “Radeći na temelju fotografskih referenci, svaka je slika vraćena na jednostavniji i ikonički prikaz subjekta, koji je Džoni zatim razvio i energizovao svojom rukom”, navodi se dalje.

Prošle godine još jedna kolekcija Depovih potpisanih grafika, koja uključuje Keita Ričardsa, Al Pacina, Boba Dilana i Elizabet Tejlor, rasprodana je kada je puštena u prodaju za 4.740 dolara po komadu.

Modele na svojim slikama Dep je opisao kao legende koje su ostavile trag uprkos tome što nisu imale dovoljno vremena na ovoj zemlji. Dep je u posljednjih sedam mjeseci od svojih umjetnina zaradio devet miliona funti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:20