/ - Printscreen
02/09/2023 u 23:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Frontmen Ramštajna oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

Pjevač je bio optužen za neprimjereno ponašanje i seksualno zlostavljanje

Tužioci u Njemačkoj odustali su od istrage protiv pjevača grupe Ramštajn Tila Lindemana.

Pjevač je bio optužen za neprimjereno ponašanje i seksualno zlostavljanje. Dojče vele sada javlja da istražioci nisu uspjeli da prikupe nikakve dokaze koji bi poduprli te optužbe, prenosi Index.hr

Kako piše Loudersound.com, optužbe protiv Lindemana prvo su se pojavile u internetskoj objavi obožavateljke Šelbi Lin, koja je navela da su njena pića bila pomiješana s drogom za silovanje tokom službene zabave prije koncerta u Litvaniji 22. maja.

Nakon pomenute zabave povraćala je te imala modrice, a tokom susreta s Lindemanom odbila je njegovo udvaranje.

- Htjela bih ponovo da razjasnim. Til me nije dirao. Prihvatio je da ne želim da imam s njim seks. Nikada nisam tvrdila da me silovao - dodatno je napisala Lin na Tviteru uprkos prvobitnim negodovanjima i optužbama.

Bend je brzo izdao saopštenje u kojem je opovrgnuo optužbe, ali uslijedilo je više izvještaja od drugih obožavalaca Ramštajna koji su tvrdili da su obožavateljke koje su posjećivale nastupe uživo redovno izvlačili iz publike.

Dalje, neko iz kruga ljudi bliskih bendu znao bi da ih predstavi Lindemanu, a u nekoliko navrata se spominjalo da su neke obožavateljke bile i drogirane.

Takođe su odustali od istrage protiv Alene Makeeve, bivše članice menadžmenta Ramštajna, koja je „pozivala“ djevojke na afterpartije gdje bi se susretale s Lindemanom, nakon što nije pronađeno dovoljno dokaza da je učetvovala u kriminalnim aktivnostima.

U junu tužioci u Litvaniji su objavili da neće otvarati istrage o Lininim optužbama, a sada su to odlučile i njemačke vlasti jer nisu mogle prikupiti iskaze navodnih žrtava i nisu pronašle dokaze da je Lindeman počinio navedene zločine pomoću droga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:02