Josipa Lisac / -LEA BODOR
09/10/2023 u 16:51 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Josipa Lisac obilježila 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi"

Josipa Lisac održala je koncert u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu

Diva magičnog glasa Josipa Lisac održala je sinoć koncert u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Publika je gromoglasnim aplauzom i stajaćim ovacijama nagradila izuzetan nastup Josipe Lisac i njenog benda koji je trajao više od dva sata.

Izlaskom na scenu pozdravila je sve okupljene, a zatim zapjevala pjesmu "O jednoj mladosti", za koju bi se moglo reći, da "nosi" album "Dnevnik jedne ljubavi", čiju 50-ogodišnjicu je slavila sa publikom. Magičnim glasom nizala je cijele večeri svoje pjesme, "Sreća", "1000 razloga", "Živim po svome"..

Zajedno sa njom na sceni zasigurno je bio i neprežaljeni Karlo Metikoš, njena velika ljubav i čovjek koji stoji iza mnogih njenih maestralnih djela. Njegov potpis, njegove i njene fotografije iz mladosti smjenjivali su se na velikom video bimu tokom koncerta.

Zapjevala je "Vjerujem ti sve", "Daleko", "Ne prepoznajem ga", da bi u jednom trenutku u potpuno novom aranžmanu otpjevala pjesmu "Jedna kratka vijest", za koju kaže da je iz nekog razloga nikada nije izvodila, ali Novosađanima je ipak pričinila to magično zadovoljstvo.

Ono što Josipu i Novi Sad povezuje jeste Dunav, te se osjetila posebna emocija prilikom izvođenja pjesme "Gdje Dunav ljubi nebo", ali ništa mnogo manje ni dok je izvodila "Danas sam luda", "Magla"...

Kako Josipa voli da kaže "ne voli da izlazi sa scene, pa da pjeva pjesme za bis", te je ona ostala na sceni i za sam kraj ove prekrasne novosadske noći zapjevala "Ležaj od suza" i "Ispočetka", i "prigrlila" svojim glasom sve koji su proveli ovo nedjeljno veče zajedno sa njom i njenim bendom.

Novo druženje sa Josipom Lisac zakazano je za 7. mart, na koncertu u MTS dvorani u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play, koja je bila zaslužna i za novosadski program.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:27