montenegro beer fest / -SRDJAN BOLJEVIC
01/08/2023 u 19:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kiki Lesendrić sarađuje sa grčkom zvijezdom Jorgosom Mazonakisom

Radim mu dobar dio albuma, tačnije od deset pjesamam šest je mojih i to je ono što me raduje. Nešto što dosad nijesam radio, potpuno drugačija vrsta muzike prosto smo se našli i ukačili - kaže frontmen Pilota

Kiki Lesendrić i njegovi Piloti se u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće. "Odomaćili" su se, kako kažu, nastupajući širom zemlje uzduž i poprijeko. Mini turneju su počeli u Tivtu, potom nastavili u Danilovgradu i Cetinju, a tek ih očekuju nastupi u Andrijevici i Baru.

Druge večeri Montenegro Beer Festa na Cetinju nastupili su u prestonici i učinili noć magičnom. Učešće na festivalima je obostrano korisno, objašnjava Kiki, i nije im teško. Frontmen priznaje da na takvim manifestacijama dolazi raznovrsna publika i uz veliki broj izvođač svi uživaju. Idealna prilika da se "zakači" neka nova generacija i da se pjesme slušaju.

- Ovdje je nova generacija koja je baš mlada i trabe da bude, smjena treba da dođe, ali ima i ovih koji su čekali da čuju nas, Nena Belana, Bagaju - kazao je Kiki.

Malo na bini, malo u studiju i tako preko četiri decenije, jer, kako kaže, on ništa drugo ne umije i ne bi radio.

- Sad će 42 godine od kad je izašao prvi album Pilota. Doduše imali smo nekih pauzica ali opet 42 godine smo na bini. Održava nas neka upornost, tvrdoglavost. Jednostavno cijelog života se bavim samo ovim, ništa drugo ne volim da radim tako da sam vjerna "lenja buba" - kaže Lesendrić.

image

montenegro beer fest

-SRDJAN BOLJEVIC

Male tragove proživljenog vuče i dalje i ostaje vjeran stilu. Čak i pjesme koje uradi za druge imaju prepoznatljiv Kikijev žig. Uspomene se i danas provlače kroz njegove stihove, ali dorađene maštom i osjećanjima.

- Cilj mi je da pišem pjesmu koja mene dotiče, koja ima neke veze sa mnom, čak i ako nije realni događaj neka mašta, osjećaj prošlosti. To je povezivanje prošlosti i sadašnjosti, ono kroz šta sam sve prošao kroz 42 godine, a mnogo toga je bilo i politički i ekonomski i duhovno. Prošli smo kroz šest - sedam katarzi pa sve to ostavlja posledice na muziku, ali ne mrzi me da snimam još uvijek - iskren je Kiki.

Kad ne nastupa, kako za sebe kaže "vrijedna buba" stvara muziku, piše pjesme, producira, ali radi i za druge izvođače.

- Trenutno je aktuelna jedna lijepa grčka saradanja sa Jorgosom Mazonakisom, velikom zvijezdom u Grčkoj, umjetnik sa kojim dosad nisam radio. Radim mu dobar dio albuma, tačnije od deset pjesama šest je mojih i to je ono što me raduje. Nešto što dosad nijesam radio, potpuno drugačija vrsta muzike i nekako smo se našli, ukačili - kaže Lesendić.

I za sebe sprema nove pejsme iako je album izašao prošle godine još ga se nisu zasitili, na koncertima ga uvježbavaju i produžavaju mu život.

- Nismo se zasitili, tek radimo koncerte na kojima se pjesme sa poslednjeg albuma vrte. Ali nećemo praviti pauzu šest godine nego ćemo vrlo brzo snimtii neke nove, vjerovatno već sledeće godine - obećava Lesendrić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 00:27