Marko, Mia i NIkola Kovačević / -PRIVATNA ARHIVA
17/10/2023 u 16:45 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kuba bend uskoro objavljuje album prvijenac

"Samo ljubav" sa 11 pjesama izlazi pod etiketom Croacia Recordsa

"Kad se pitaš zbog čega postojiš/ I kad tražiš odgovor na to/ Odgovor ćeš naći, uvijek samo jedan/ Ljubav svemu daje smisao..." - kaže nova pjesma grupe Kuba koju čini podmladak porodice Kovačević, Marko, Mia i Nikola i kojom će otvoriti album prvijenac.
Ona je ujedno i naslovna numera albuma koji će ovi mladi i talentovani muzičari izdati uskoro za hrvatsku izdavačku kuću Croacia records, a pored nje na albumu će biti objavljene i pjesme koje su već dobro poznate publici poput "Muro", "Sičijava situacija", "Sklopka"...

- Album "Samo ljubav‘‘, izlazi ovih dana u izdanju Croacia recordsa. Na njemu se nalazi 11 pjesama čiji smo autori mi, tačnije Nikola, Slobodan i ja - Kovačevići. Kao solisti se pojavljujemo Nikola, Mia i ja koji inače i činimo okosnicu benda naravno uz Danijelu Drašković na violini - otkriva Marko.

Kako ističe na prvom CD-u imaju dosta kolega muzičara koji su im pomogli da ovaj projekat bude što bolji.

- Ovim putem želimo svima da se zahvalimo i da im kažemo da i u buduće računamo na njihovu saradnju - kaže muzičar.

image

Grupa Kuba najavljuje novi album

-PRIVATNA ARHIVA

Kuba bend je porodični projekat talentovanih naslednika legendarnog Slobodana Kovačevića, kojim se nastavlja porodična loza i u muzičkom smislu.

- Kako je naš otac Slobodan M.Kovačević već poodavno uspješan, kompletan, dokazan autor i muzički producent sa ogromnim iskustvom i znanjem, za pretpostaviti je da su se mnoge stvari vezane za naš projekat lakše i brže odradile - kazao je Marko.

Kako je naglasio, doprinos njihovog oca na ovom albumu je nemjerljiv i njemu duguju najveću zahvalnost za sve što su odradili na tom "zajedničkom" projektu.

- Naš album u samom naslovu objašnjava naše želje, namjere i clj. "Samo ljubav‘‘ je jedna od numera sa CD-a. Pjevamo je zajedno Mia, Nikola, Slobo i ja. Na numeri su uz nas još: Šule Jovović i Miha Radonjić kao i Sale Stojanović - kaže Marko.

image

Grupa Kuba

-PRIVATNA ARHIVA

Kuba bend je već godinama osim što su poznati kao Slobova đeca, prepoznat i kao najbolji klupski bend u Crnoj Gori.

- Prija nam kad nam kažu da smo najbolji klubski bend, ali to možemo zahvaliti našoj prirodi, izgledu i šarolikom izboru našeg repertoara. Na svirkama pored naših pjesama izvodimo najbolje stvari od naših legendarnih autora kao sto su: Đorđe Balašević, Bajaga, Darko Rundek, Gibboni i Galija - naglašava Kovačević.

Muzička produkcija i proizvodnja kod nas nije na zavidnom nivou pa i ne čudi što se naša "muzička čeda" rađaju u izdavačkim kućama po regionu. A pitanje finansija je skoro pa lično pitanje entuzijazma, volje i što većeg broja dobrotvora ili prijatelja.

- Oduvijek su bile poteškoće finansijske prirode ovdje kod nas. Tako i nama. Proizvodnja muzike u Crnoj Gori je ostavljena na milost i nemilost samim autorima, a još kad tome dodamo da nema ni jedne jedine izdavačke kuće onda je priča o muzičkoj djelatnosti svedena na jad i tugu, nažalost. Uvijek morate tražiti sponzore, moliti za pare jer troškovi oko izdavanja pjesme, da ne kazem albuma, su veliki i neumoljivi. Ali mi smo završili ovaj naš prvi album i jako smo zadovoljni i srećni. Sad već razmišljamo o drugom albumu jer imamo 10-ak pjesama koje su napisane i spremne da se snime u muzičkim studijima - otkriva Marko.

Kako smo i počeli razgovor sa mlađanim Kovačevićem, tako ga i završavamo uz poruke ljubavi.

- Želimo biti optimisti, u skladu sa nazivom našeg albuma i pozdravljamo sve pratioce stihovima iz refrena naše pjesme: Samo ljubav ima snagu/ Samo ljubav može sve/ Samo ljubav daje nadu/ Samo ljubav život je - završava Marko Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 20:20