/ -Фото: Фејсбук
15/02/2022 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милош Биковић о еколошким протестима: Увијек ћу изабрати чисте ријеке

Немамо резервне планине, нити ваздух, тврди глумац

Глумац Милош Биковић осврнуо се на еколошке протесте у Србији и навео да их види као "начин да се скрене пажња на одређене теме и питања".

Он је у интевјуу за недјељник „Време“ рекао и да протести нису „сами по себи аутоматски решење проблема“.

Он сматра да их треба решавати „системски –законима и процедурама, и што је најважније, поштовањем процедура, а то нама традиционално, попут неког усуда, одувијек недостаје“.

Према његовом мишљењу, то је „у контексту могуће еколошке катастрофе изузетно опасно“.

О учешћу својих колега у протестима каже да је "свака врста активизма пожељна“, с тим што "активизам није, сам по себи, нека врста ексклузивитета и привилегије резервисане за конкретну браншу.

- Глумци и познате личности могу да скрену пажњу на одређене теме и покрену питања која ће, онда, можда, довести до буђења или промјене свијести око тих ствари. Али они не могу бити спасиоци народа нити месије- додао је он. 

Активизам у који он највише вјерује је "да се личним ангажманом, радом и дјелима на боље мијењају околности у којима живимо и на које може да утиче у свом микро свијету.“

- Између зараде коју бисмо добили од експлоатације литијума и бора, и здраве средине, недвосмислено бирам здраву средину, јер немамо резервне ријеке, планине, ни ваздух- закључио је он

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:37