Nezaboravan koncert Amire Medunjanin / Wild Beauty Art
07/07/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Amira Medunjanin priredila nezaboravan koncert za početak 6. Wild Beauty Art Festivala

Jedna od najpoznatijih interpretatorki sevdalinki današnjice, Amira Medunjanin, sinoć je svojim premijernim nastupom na Žabljaku otvorila festival Wild Beauty Art uz pratnju benda koji čine violinista Leopold Stašić, gitarista Arslan Trtak i basista Mario Rašić.

Sinoćni koncert je održan na Macan poljani, te je na ovoj jedinstvenoj lokaciji okupio više stotina posjetilaca koji su uživali u nevjerovatnom talentu i emociji Medunjanin i njenog benda, te istovremeno iskusili netaknutu ljepotu žabljačkog kraja. 

I sama Medunjanin je bila oduševljena festivalskom lokacijom, tako i sjajnim reakcijama crnogorske publike. 

– Ja sam samo jednom u životu imala sličnu scenografiju  na koncertu – Cosmo Jazz Festival u Šamoniju gdje nam je Monblan bio iza leđa, a sada ovdje Durmitor. Dva puta za 20 godina sam iskusila nešto slično. Surealno je. Ovaj planinski vazduh me u potpunosti opio. Baš nam je lijepo bilo, super je festival, svaka čast ekipi koja je došla na tu ideju da prave festival upravo tu. Raja je bila super. Iako smo na planini, nije mi bilo toliko zima, baš su mi se duša i tijelo zagrijali –ispričala je Medunjanin. 

Ovakva nesvakidašnja festivalska lokacija i sjajna publika koja je aplauzima i ovacijama podržala svaku novu pjesmu uticali su da se Amira i bend na trenutke udalje od planiranog repertoara i istraže svu ljepotu raznovrsne muzike koja u srži ima sevdah.

– Možda smo odsvirali 50 posto pjesama koje smo planirali po toj set listi, ali se ja nikad ne pridržavam toga. Ako neko iz publike u nekom trenutku dovikne neku pjesmu, vrlo rado ću ispuniti želju. To mi je baš merak i to znači da je publika tu, da je sa nama, da nisu došli da slušaju CD, nego imaju živu interakciju, družimo se... Bilo je dosta Šobića, slaba sam i na njegov lik i djelo. On je jedan on naših najvećih kantautora ikada, tako da je cijela publika sa merakom pjevala “Od druga do druga”, “Đon”, “Umjesto gluposti".... Svašta smo ispjevali večeras, sve do Gorana Bareta i Majki. Sve je to sevdah, sve su to predivne ljubavne pjesme – ispričala je svjetski priznata umjetnica. 

image

POčeo 6. Wild Beauty Art Festivala

- WILD BEAUTY ART
image

Početak 6. Wild Beauty Art Festivala

- WILD BEAUTY ART
image

Amira Medunjanin priredila nezaboravan koncert za početak 6. Wild Beauty Art Festivala

- WILD BEAUTY ART
image

Prisutni uživali na Žabljaku

- WILD BEAUTY ART
image

Šesti Wild Beauty Art Festival

- WILD BEAUTY ART
image

Mnogobrojna publika uživala

- WILD BEAUTY ART

Sinoćni koncert je bio tek uvertira za bogat program koji donosi šesto izdanje Wild Beauty Art festivala, koje će se održavati u periodu od 6. jula do 11. avgusta na različitim lokacijama Žabljaka i Durmitora. Festival donosi raznovrsne muzičke, dramske, vizuelne i ekološke programe, a poseban akcenat će biti stavljen i na programu za najmlađe.

Ovogodišnje izdanje Wild Beauty Art festivala održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, uz generalno sponzorstvo kompanije ONE, zlatno sponzorstvo Coce-Cole HBC i podršku Opštine Žabljak, Turističke organizacije Žabljak, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ambasada Austrije i drugih važnih sponzora i partnera.. 

Prijatelji festivala su svoju podršku pokazali i na samom otvaranju šestog WBA festivala. 

– Cijeneći značaj ovog festivala koji prerasta u tradiciju, te njegov koncept i program koji nudi sadržaje za sve generacije i ljude različitih interesovanja Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Vlada Crne Gore su sa zadovoljstvom podržali ovu manifestaciju. Kroz WBA pruža se aktivan doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi kreativne, visokokvalitetne umjetničke i kulturne sadržaje na atraktivnim lokacijama kao što su Žabljak i NP Durmitor i tako doprinosi sveukupnom razvoju ovog dijela zemlje – navela je predstavnica Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Svetlana Šljivančanin.

Martinović: Za “Lake fest" 50 hiljada eura, za ‘‘Wild Beauty Art 2024” 90 hiljada eura

Značaj Wild Beauty Art festivala prepoznaje i Opština Žabljak, te se na otvaranju prisutnima obratio i sam predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić.

– U prethodnom period smo imali jednu sjajnu komunikaciju sa cijelim WBA timom koja je omogućila da unaprijedimo kvalitet ponude i lokacije koje su određene kao udarne i ključne gdje će se ovogodišnje manifestacije održavati. Trudićemo se da i u budućem period budemo konstruktivan partner i sagovornik u ovakvim i sličnim situacijama kako bi turistička ponuda našeg grada dostigla zavidni nivo kakav oduvijek zaslužuje – naveo je Žugić. 

Značajnu podršku kao generalni sponsor festivala je pružila i kompanija ONE. 

– Kompanija ONE je tu da podrži sve ono što prati cijelu priču o festivalu, tako da smo ove godine osigurali slobodan WiFi za sve posjetioce u samom centru Žabljaka, da omogućimo turistima i posjetiocima da podijele uspomene sa jednog od najljepših mjesta na svijetu – istakla je direktorica za komercijalnu strategiju i razvoj proizvoda kompanije One Ana Mihailović

Naredna aktivnost u okviru novog izdanja WBA festivala planirana je za 19, 20. i 21. jul kada će na platou kod Crnog jezera biti održana trodnevna ekološka konferencija "Održivo ponašanje za održivu budućnost".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 00:59