/ -JUTJUB
01/09/2024 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Baby Lasagna objavio singl „Biggie Boom Boom"

Ovogodišnji drugoplasirani na Evroviziji i pobjednik prema glasovima publike, Baby Lasagna, na svom najnovijem singlu dotiče se kolektivnih strahova i teskoba – i to u neočekivanoj brzoj i energičnoj pjesmi koja se čini kao idealan nastavak globalnog hita "Rim Tim Tagi Dim".

Novi singl "Biggie Boom Boom" na radio stanice i plejliste širom svijeta stiže taman za koncerte koji će obilježiti kasno ljeto i jesen. Spremna za plesne podijume, pjesmu je moguće slušati i na svim muzičkim platformama, a fanovi će dobiti priliku da je pjevaju uglas na beogradskim koncertima 27. i 28. septembra u Domu omladine Beograda, od kojih je prvi datum već rasprodat, kao i na velikoj evropskoj Meow Back turneji koja počinje u martu 2025. godine i obuhvata ukupno 21 nastup u 16 evropskih zemalja.

Dok Baby Lasagna ovih dana uglavnom roni u moru ili bazenu (barem na društvenim mrežama), u novoj pjesmi zaronio je u sopstveni um – u potrazi za raznim teskobama i strahovima koje svi dijelimo. Ne bojeći se da se uhvati u koštac s njima (pa i da se poigra s njima), uspio je da isporuči još jednu upečatljivu i energičnu pjesmu.

Stapajući se sa strahovima – i još jednom ne shvatajući sebe preozbiljno – Baby Lasagna priziva duhove predaka i zombija, one koji pokušavaju da nas povuku prema dnu ("I‘m going for you"). Međutim, transformišući mračnije emocije u nešto zabavno i spremno za plesni podijum, "Biggie Boom Boom" u suštini je još jedan melodičan i odvažan hit uz koji će se pjevati na sav glas – i stiže upravo na vrijeme za neizostavne završne ljetnje party pozdrave.

– Ono što je posebno zanimljivo u vezi s ‘Biggie Boom Boom‘ je to što je riječ o prvoj pjesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna – kaže Marko Purišić.

Zapravo, ovo je sam temelj njegovog sadašnjeg kreativnog poglavlja:

– Nakon što sam napisao ‘Biggie Boom Boom‘ – iz toga je nastao cio projekat Baby Lasagna.

Komponovana u martu 2023. godine u sobi njegove djevojke, pesma je, kaže napisana "iz perspektive teskobe, nečega s čime se mnogi ljudi bore. Tražio sam novi i drugačiji ugao da se pozabavim ovom temom".

– Što se tiče pratećeg videa, on se takođe bavi teškim događajem, sahranom, ali na kraju, takođe predstavlja neku vrstu bijega – rešenje i nadu – kaže o zapanjujućoj vizualizaciji koja prikazuje kako Baby Lasagna pogrebnu povorku pretvara u rasplesanu publiku.

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i muzičara da umjesto prema uputima naručilaca stvara muziku po vlastitom ukusu. Na razigraniji, zabavan i jedinstven način Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pjesama za bend Mono Inc. koji je ostvario zapažen uspjeh u Njemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, te u isto vrijeme piše više u skladu s vlastitim iskustvima i pogledima na svijet.

– Oduvijek sam želio eksperimentisati u muzici i raditi na projektima izvan okvira žanrova – poručuje muzičar koji najavljuje i skorašnji izlazak debitantskog albuma. Kao Baby Lasagna ima više od 64 miliona sveukupnih strimova na muzičkim platformama, pa je njegova evrovizijska himna "Rim Tim Tagi Dim" dobila najviše glasova javnosti na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu. Ranije ovog ljeta, Baby Lasagna oduševio je nastupima na velikim festivalima širom Evrope (uključujući i EXIT), a velika nadolazeća Meow Back turneja počinje u martu 2025. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 09:41