Danica Crnogorčević / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
01/10/2024 u 13:51 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Danica Crnogorčević nije konkurisala za Montesong: Pjesma Evrovizije niјe u fokusu mog interesovanja

Javni konkurs za izbor pjesme koja će predstavljati Crnu Goru na prestižnom takmičenju Eurovision Song Contest 2025 završava danas, a po kuloarima se već nekoliko dana spominju imena potencijalnih putnika za Bazel.

U medijskim krugovima odjeknula je vijest da su učesnice ovogodišnjeg festivala na kojem Crna Gora bira svog predstavnika za Eurosong Jadranka Barjaktarović, poznata po izvođenju crnogorskih pjesama i Danica Crnogorčević, pjevačica posvećena duhovnoj i tradicionalnoj pjesmi. I jedna i druga pjevačica su demantovale ovakve izjave.

- Imam dužnost, posliјe nekoliko naslova u mediјima, da vas obaviјestim da se nisam priјavila za takmičenje “pјesma Evroviziјe”, niti imam želju niti јe to u fokusu mog interesovanja - kazala je Crnogorčević za "Dan".

Danica je poželjela sreću svim učesnicima.

- Ne sumnjam da će se Crna Gora dobro pokazati i ponositi svoјim predstavnikom. Svako dobro - poručila je Crnogorčević.

Jadranka Barjaktarović ne učestvuje na Montesongu

Jadranka Barjaktarović je imala želju da bude učesnik Montesonga, ali kako je saopštila, zbog brojnih obaveza nije stigla da realizuje pjesmu kako je htjela te je odustala.

Pored muzičkih dama šuškalo se da je pjesmu za Montesong spremio i Boban Rajović, kojemu je kako je u par navrata i napominjao, učešće na Evroviziji oduvijek bio san. Rajović je danas potvrdio svoje učešće na ovom festivalu.

Boban Rajović potvrdio učešće na Montesongu

Inače do danas učesnici nijesu smjeli javno pričati o prijavama na konkursu. Po pravilniku festivala, prijave se šalju anonimno u zasebnim kovertama, tako da selekciona komisija preslušava pjesme bez informacija o izvođaču i autorima.

Kako je napomenuo direktor festivala Danijel Alibabić publika će imati priliku da uživa u 16 novih kompozicija i performansa, te najavio raznovrsnost u žanrovima. Muzička raznolikost će najvjerovatnije otežati posao žiriju, ali i publici koja će odlučivati o putniku za Bazel.

- Možemo očekivati raznolikost i otvorenost ka svim žanrovima, kako bismo ponudili sve ono što najviše volimo da slušamo. Vjerujemo da će pobijediti najbolji koncept, uz veliki udio publike u odluci. Uveliko radimo na svim segmentima kako bismo opravdali ono što smo već najavili – da ćete gledati najbolji festival u regionu - kazao je Danijel Alibabić, direktor festivala.

Glasanje će, kako je pojasnio, biti po evrovizijskom modelu - stručni žiri će imati 50 odsto udjela, a publika putem SMS poruka takođe 50 odsto. U ukupnom zbiru žirija i publike dobiće se pobjednika koji će Crnu Goru predstavljati na Eurosongu.

Iako je prvobitno najavljeno da će festival trajati dvije večeri, finalno izdanje Montesonga biće održano u sportskoj dvorani Voco u Podgorici, 27. novembra, na Dan Radija i Televizije Crne Gore. Ovaj datum postaje centralni događaj muzičke scene Crne Gore, jer se očekuje spektakl na visokom nivou.

Montesong festival zajednički organizuju Javni servis Crne Gore i Udruženje estradnih umjetnika i izvođača.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 13:51