Dejvid Bouvi / Shutterstock
07/01/2024 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dejvid Bouvi dobija ulicu u Parizu

Rue David Bovie, nazvana po jednom od najuticajnijih i najprodavanijih muzičara 20. vijeka, zvanično će se otvoriti u 13. arondismanu Pariza na lijevoj obali grada

Pariz će jednoj ulici dati ime po muzičkoj legendi Dejvidu Bouviju, prvu u svijetu u čast pjevaču koji je preminuo prije osam godina.

Rue David Bovie, nazvana po jednom od najuticajnijih i najprodavanijih muzičara 20. vijeka, zvanično će se otvoriti u 13. arondismanu Pariza na lijevoj obali grada, piše index.hr.

Ničije ime neće morati da bude uklonjeno da bi se napravilo mjesta za Bouvija pošto je ulica nedavno izgrađena kao dio velikog renoviranja naselja.

Ulica, duga oko 50 metara, urbanistima je ranije bila poznata pod radnim nazivom „VoieDZ/13“. Ne postoji evidencija da je Bouvi imao svoju ulicu nigde u svijetu. Bouvi, koji je preminuo 10. januara 2016. od raka jetre, u ponedjeljak bi proslavio svoj 77. rođendan.

Pariz je igrao manje važnu ulogu u Bouvijevom životu od Londona, Berlina i Los Anđelesa, ali je francuska avangardna pozorišna kultura uticala na njegov vizuelni stil.

Bouvi i dalje ima kult sljedbenika u Francuskoj, gdje klubovi obožavalaca kao što je Bouvi Frans prodaju robu, organizuju koncerte i konvencije, koji privlače hiljade ljudi, i gdje obrada benda Bovie Reloaded ispunjava čak i velike sale nostalgičnim fanovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:49