Gilmur / -INSTAGRAM
25/04/2024 u 16:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dejvid Gilmur najavio novi album

Gotovo deceniju od objavljivanja svog poslednjeg solo albuma, Dejvid Gilmur, nekadašnji frontmen kultnog benda Pink Floyd vraća se sa novim albumom "Luck and Strange" ove jeseni, piše The Rolling Stone.

Bivši pjevač i gitarista Pink Floyda objaviće prvi singl sa albuma, "The Piper‘s Call", u emisiji BBC Radio 2 Breakfast Show u četvrtak, a muzički video će uslijediti u petak. Album će biti objavljen 6. septembra.

Gilmur je snimio i koproducirao album, naslednik albuma "Rattle That Lock" iz 2015, tokom pet mjeseci u Brajtonu i Londonu sa producentom Čerlijem Endruom, čiji su radovi uključivali izdanja grupa Alt-J, Marika Hackman i Wolf Alice. Album sadrži osam novih pjesama i obradu pesme Montgolfier Brothers iz 1999, "Between Two Points".

Većinu tekstova na albumu je napisala Gilmurova supruga i dugogodišnja saradnica Poli Samson, koja je navela u izjavi da je cijenila što je Endru želio da zna o čemu pjesme govore i što je prenosio poruke muzičarima koji su svirali na albumu.

– Napisano je iz perspektive starenja; smrtnost je stalna tema – rekla je Samsonova.

– Proveli smo dosta vremena tokom i posle kovid lockdowna razmišljajući o takvim stvarima – rekao je Gilmur.

On je dodao i da mu je Endruov pristup bio iznenađujući i osvježavajući.

– Pozvali smo Čarlija u kuću, pa je došao i poslušao neke demo snimke i rekao stvari poput, ‘Zašto mora da bude gitarski solo ovdje?‘ i ‘Da li se sve pjesme završavaju postepeno? Zar neke ne mogu samo da se završe?‘ – rekao je Gilmur.

– Ima divno nepoštovanje i neznanje prema mom prošlom radu. Veoma je direktan i ni na koji način impresioniran, i to mi se sviđa. To je zaista dobro za mene, jer poslednje što želite su ljudi koji se samo povinuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:57