/ -JUTJUB/SKRINSOT
09/07/2024 u 12:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dejvid Gilmur objavio spot za „Between Two Points"

"Between Two Points" Devida Gilmura s ćerkom Romani Gilmur, zadivljujući je novi singl i spot s predstojećeg albuma legende Pink Floyda "Luck and Strange", koji će biti objavljen 6. septembra (Menart/Sony Music).

Takođe su otkriveni i detalji za ograničeno izdanje deluxe formata albuma. Uključivaće bonus pjesme i posebnu knjigu tvrdog poveza Thamesa & Hudsona s ekskluzivnim fotografijama koje je snimila Poli Samson tokom snimanja albuma.

Album sadrži devet pjesama, uključujući sjajnu obradu pjesme "Between Two Points" (The Montgolfier Brothers iz 1999.), na kojoj je Gilmur "ugostio" 22-godišnju ćerku Romani na vokalu i harfi.

– Imao sam tu pjesmu na svojoj playlisti otkad je objavljena. Nedavno sam je spomenuo jednoj ili dvije osobe. Pretpostavio sam da je bila hit, ali nito to nije znao. Zamolio sam Romani da nešto pokuša.

Mark Tranmer iz The Montgolfier Brothers jako je oduševljen ovom novom verzijom:

– Dejvidova verzija naše pjesme ima izvrstan aranžman i produkciju. Kao i sve najbolje obrade, odudara od originala, ali zadržava duh. Reči Rodžera Kviglija u vokalu Romany i sviranje harfe zaista su prelijepi. Prepoznatljiva gitara Gilmura dodaje potpuno novu dimenziju. I dalje mi je njeverovatno da su Dejvid i Poli odabrali obradu naše pjesme od svih pesama.

Video za pjesmu "Between Two Points" snimljen je na lokacijama u Londonu i Mančesteru, a Gavin Elder koji je režirao spot rekao je:

– Romani izvodi ovu pjesmu s izvanrednim nivoom krhkosti, ranjivosti i podcijenjene kontrole. Postoji suptilan, ali dubok emocionalni odnos između Dejvida i Romani, snimljen kamerama iz ruke, pojačavajući napetost unutar videa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 08:19