dubioza kolektiv / instagram
15/04/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dubioza Kolektiv i Dino Šaran dernečili i snimali – ako upalite televizor sve može otići “U3PM”

Dubioza Kolektiv i Dino Šaran ponovo udružuju snage.

Singl U3PM opušteno, ali vrlo ozbiljno, upozorava da slučajno ne uključujete TV, jer bi sve lako moglo otić‘ u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s "Dubiozinog" predstojećeg studijskog albuma.

Najveća grupa naše regije i jedan od najuticajnijih pop rok autora ovih prostora, "Dubioza" i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vješto seciraju mentalitet ljudi, uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i lajv spot sniman je u kinu "Bosna", a motivima odaje ideju pjesme.

- Pesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate reči: ‘stelja‘ - suhomesnati ovčji proizvod, ‘hajr‘ - dobro i "u 3 pičke materine" - mesto lošeg događaja" poručila je "Dubioza".

Dino Šaran se nadovezao da ovom prilikom potvrđujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta.“

Nakon prethodnih saradnji "Dubioze" i Šarana, na pesmama kao što su "Autopilot" i "Zemlja gori", dovoljno je samo pogledati komentare slušalaca - jasno je da njihove poruke odjekuju regijom. Još jedna fantastična saradnja, na pesmi U3PM, dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u metu.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje "20 Years High", kojom su obilježili dvije decenije na sceni, pošto su izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Evropi i Meksiku, "Dubioza" se upravo vratila i s dugačke australijsko-novozelandske turneje. No, i zagrebačka publika uskoro će doći na svoje, jer 1. juna grupa stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Nova pjesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa ove regije neće dizati nogu s gasa, i daje prvi ukus novog studijskog izdanja. Saradnja benda "Dubioza kolektiv" i Dine Šarana na pjesmi U3PM, u izdanju Menarta, dostupna je na svim striming servisima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:13