/ -JUTJUB
12/09/2024 u 21:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Franz Ferdinand novim singlom najavljuje album „The Human Fear"

Popularni škotski bend Franz Ferdinand novim singlom "Audacious" najavljuje šesti studijski album "The Human Fear" koji će biti objavljen 10. januara 2025. godine.

Prvi singl s albuma, naglašava neobuzdano samopouzdanje ukorijenjeno u DNK benda kao i novog albuma.

– Radi se o tome da imate drsku reakciju kada osjetite kako se tkanina postojanja raspada oko vas. Biti hrabar, suprotstaviti se. Zaviriti preko ivice u vječnost ne-postojanja i reći ‘Aye! Fuck it! Not today thank you – rekao je pjevač i gitarista Aleks Kapranos o singlu.

Spot za "Audacious" režirao je dugogodišnji saradnik benda Endi Knols. Snimljen je u Barrowland Ballroomu u Glazgovu, mjestu mnogih slavljeničkih "povratničkih" koncerata benda.

– Kada sam prvi put čuo "Audacious", odmah mi je zazvučala kao pjesma koja zahtijeva slavljenički video. Želio sam graditi na šaljivom pristupu koji smo uzeli za "Curious" 2022. godine, kontrirajući neke od tmurnijih trenutaka života s eksplozijom zabave kada stvari gledate kroz "‘drsko" sočivo – izjavio je reditelj spota.

Snimane u AYR studijima u Škotskoj, 11 pjesama na albumu "The Human Fear" aludiraju na duboko usađene ljudske strahove i kako njihovo prevladavanje i prihvatanje pokreće i definiše naše živote.

– Stvaranje ovog albuma bilo je jedno od najživotvornijih iskustava koje sam imao, ali svejedno smo ga nazvali "The Human Fear". Strah vas podsjeća da ste živi. Mislim da smo svi na neki način zavisni od uzbuđenja koje nam može pružiti. Kako reagujemo na njega pokazuje da smo ljudi. Evo, dakle, gomile pesama koje istražuju uzbuđenje postojanja kroz strahove, iako to ne biste nužno primijetili pri prvom slušanju – dodao je Kapranos o samom albumu.

Franz Ferdinand je takođe najavio koncerte u 2024. i 2025. godini širom Ujedinjenog Kraljesvtva i Evrope, uključujući i Južnu Ameriku gdje će nastupati s bendom The Killers.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 00:19