Holivud u 2024. / - PROFIMEDIA
14/01/2024 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Holivudski filmovi koje ćemo gledati u 2024. godine: Rimejkovi, nastavci i poneki original

Godina je počela sa premijerom akcije "Pčelar", a završiće se prikazivanjem rimejka „Nosferatu“

Holivud je 2023. godine pored blokade zbog štrajka scenarista i glumaca, doživio i nekoliko upozorenja od publike. Marvelovi filmovi su podbacili, kao i franšiz „Indijana Džons 5“, „Paklene ulice 10“, „Ukleta kuća“, pa čak i novi dio „Nemoguće misije“ koji je tokom ljeta morao da ustupi blagajne neočekivanom hitu "Barbi"..

I u 2024. gledaćemo čitavu seriju rimejka, prikvela i nastavaka, koji plove na talasima starih brendova i voljenih klasika, uz nekoliko originalnih priča koje, srećom, obećavaju.

Holivud nam je pripremio za 2024. godinu:

„Pčelar“ (11. januar)

Dejvid Ajer, reditelja filmova „Odred Otpisanih“ i Bes“, snimio je novu akciju sa zvijezdom žanra Džejsonom Stetamom.

Nakon što se povukao iz "Pčelara", tajne elitne organizacije, Adam Klej živi usamljeničkim životom brinući o svojim pčelama. Međutim, kada je njegova starija komšinica prevarena iz svoje životne ušteđevine sa tragičnim posljedicama, Adam Klej se vraća u akciju.

„Opasne djevojke“ (12. januar)

Komedija koja stiže ovog januara neće biti klasičan rimejk tinejdžerskog hita, a glavna promjena je ta što je u pitanju mjuzikl. Komedija koja stiže ovog januara neće biti klasičan rimejk tinejdžerskog hita, a glavna promjena je ta što je u pitanju mjuzikl.

„Dina: Drugi dio“ (1. mart)

Reditelj Deni Vilnev je u prethodnim intervjuima potvrdio da će „Dina: Drugi dio“ biti uzbudljiviji i imati brojne akcijone sekvence, što bi moglo privući širu publiku.

Prvi dio Dine osvojio je čak šest Oskara i zaradio više od 400 miliona dolara širom svijeta, a fanovi tvrde da bi drugi dio mogao da nadmaši uspjeh svog prethodnika.

„Road House“ (21. mart)

Još jedan rimejk predviđen je za 2024. godinu – i možda baš velika popularnost „Drumske kafane“ iz 1989. godine, sa Patrikom Svejzijem u glavnoj ulozi, izaziva interesovanje publike za ovaj film.

Opet, možda je to i povjerenje koje imaju u Džejka Džilenhola da odabere svoje uloge, ili Daga Limana da režira akcije, ali mnogo je više onih koji su samo poslije jedne fotografije ostali ubijeđeni da ova verzija „Drumske kafane“ neće ni prići svom originalu.

„Ghostbusters: Frozen Empire“ (22. mart)

Porodica Spengler se vraća tamo gdje je sve počelo – kultni vatrogasni dom u Njujorku – da bi se udružili sa originalnim istjerivačima duhova.

Ali kada „otkriće drevnog artefakta oslobodi silu zla“, novi i stari isterivači duhova moraju udružiti snage da zaštite svoj dom i spasu svijet ni manje, ni više od – drugog ledenog doba?

„Godzilla x Kong: The New Empire“ (29. mart)

Najnoviji igrani film u Vorner Bros./Legendary Entertainment MonsterVerse-u prati događaje „Godzile protiv Кonga“ iz 2021, gde su fanovi mogli da vide kako se dva giganta konačno bore za prevlast.

Međutim, uz novu prijetnju koja preti i njihovoj egzisteniciji, i svijetu ljudi, neočekivana savezništva su na pomolu, navode tvorci u najavi za film.

„Građanski rat“​ (26. april)

Da li bi napeta situacija u SAD mogla da dovede do građanskog rata? Malo je onih koji imaju ovako pesimistično viđenje.

Međutim, produkcija A24 odlučila je da upravo u tu situaciju smjesti centar svog novog filma „Građanski rat“.

U bliskoj budućnosti, unutrašnji sukob zahvatio je SAD, a tim novinara putuje širom teritorije, boreći se da prežive distopisjku diktaturu, dok ekstremističke milicije redovno vrše političko nasilje, navodi se u opisu filma.

„Challengers“ (26. april)

Sa Zendajom u glavnoj ulozi, ovaj film već prati veliki hajp, a da li ga je i zaslužio, saznaćemo u aprilu kada stigne na veliko platno.

Ovo je priča o tenisu, seksu i ambiciji. Zendaja igra Taši, bivšu teniserku, koja sada trenira – i udata je – za Gren slem šampiona.

Međutim, kada ga prijavljuje za čelendžer turnir, sa druge strane mreže sačekaće ga njen bivši ljubavnik.

„Kaskader“ (3. maj)

„Kaskader“ (The Fall Guy) adaptacija je istoimene serije, ali sada sa Rajanom Goslingom i Emili Blant u glavnim ulogama.

Režiju filma potpisuje Dejvid Lič, nekadašnji kaskader koji je postao reditelj.

Priča prati Kolta, iskusnog kaskadera, koji radi na filmu koji režira njegova bivša djevojka. Međutim, kada glavna zvijezda filma nestane i sva je prilika da će snimanje prestati, Kolt se dobrovoljno javlja da pronađe iščezlog glumca.

„Back to Black“ (10. maj)

Životna priča Ejmi Vajnhaus tema je predstojećeg biografskog filma reditelja Sema Tejlor-Džonsona, a Marisa Abela tumači pokojnu pjevačicu tokom njenih ranih godina slave.

Poznato je da su njeni nasljednici Ejmi Vajnhaus nepokolebljivi u pogledu tačnog predstavljanja života britanske pevačice, tako da je činjenica da je sam projekat odobren već obećavajuća.

„Furiosa: A Mad Max Saga“ (24. maj)

Kada je reditelj Džordž Miler rekao da definitivno ne planira da koristi CGI kako bi podmladio Šarliz Teron i ponovo joj dao ulogu Furiose, bilo je mnogo reakcija i od strane glumice, i od strane njenih vernih fanova.

Međutim, Anja Tejlor-Džoj već je postala miljenica publike, te priču o počecima junakinje „Pobjesnelog Maksa“ mnogi nestrpljivo čekaju.

„Ballerina“ (7. jun)

Još jedan naslov koji se bazira na već popularnom projektu.

Polazeći od priče o poreklu Džona Vika, Balerina se usredsređuje na Anu de Armas, tačnije njenu junakinju koja se sveti onima koji su ubili njenu porodicu.

Uz ponovna pojavljivanja Andželike Hjuston, Кianua Rivsa, Iana Mekšejna i pokojnog Lensa Redika, vjeruje se da će ovo biti vrijedan dodatak bogatoj mitologiji franšize.

„Deadpool 3“ (26. jul)

S obzirom da je ovo jedini Marvel film koji stiže ove godine, te da će se u njemu pojaviti i neke pre-MCU zvijezde, poput Volverina Hju Džekmana, velika su očekivanja od ovog nastavka.

„Bitlđus 2“ (6. septembar)

Ovo je jedan od nastavaka koji zapravo raduje publiku, jer posle 26 godina, „Bitlđus“ se vraća.

Tim Barton i Majkl Kiton još jednom su udružili snage, baš kao i Vinoana Rajder i Ketrin O’Hara, a ovaj put će se priči o duhu u prugastom odijelu pridružiti i Džena Ortega, Monika Beluči i Vilijam Defo.

„Wolfs“ (20. septembar)

Džordž Kluni i Bred Pit dva su dovoljna razloga da se ovom psihološkom akcionom trileru da šansa.

„Joker: Folie à Deux“ (4. oktobar)

S obzirom na uspjeh prvog dijela, novi film Toda Filipsa vjerovatno je najočekivaniji ove godine.

Hoakin Feniks se vraća svojoj Oskarom nagrađenoj ulozi Artura Fleka/Džokera, a Lejdi Gaga mu se pridružuje u ulozi Harli Кvin.

„Gladiator 2“ (22. novembar)

Fanovi prvog filma su godinama teoretisali o potencijalnom nastavku i mogućoj franšizi „Gladiator“ univerzuma, a režiser Ridli Skot je još 2018. godine izjavio da su planovi za drugi dio spremni, da bi prošle i potvrdio da je scenario završen.

Glavnu ulogu dobio je irski glumac Pol Meskal.

„Mufasa: The Lion King“ (20. decembar)

Ako ne radi nastavke ili igrane verzije svojih animiranih klasika, Dizni snima prikvele. Odabir „Kralja lavova“ ne treba da čudi, jer je istoimeni film iz 2019. godine postigao veliki uspjeh na blagajnama, sa preko 1,6 milijardi dolara zarade.

Međutim, kako je nakon korone publika postala mnogo izbirljivija koje naslove gleda na velikom platnu, ostaje da se vidi da li će i priča o Simbinom ocu Mufasi ostvariti slične rezultate.

„Nosferatu“ (25. decembar)

Ovaj gotski horor biće drugi rimejk njemačkog klasika iz 1922. godine. Glave uloge dobili su Bil Skargard, Nikolas Holt, Lili-Rouz Dep i Vilijam Defo.

Pripreme za ovaj film počele su još 2015. godine, ali je reditelj Robert Egers na kraju odlučio da najpre snimi „Svetionik“ i „Severnjaka“.

Interesovanje za ovaj film izazivaju Egersov talenat i sposobnost da izazove jezu kod gledalaca, glavni glumci, a odskoro i fotografija koja prikazuje Defoa (koji igra lovca na vampire, profesora Albina Ebharta) usred grobnice koja gori.

Ovr godine najavljene su, između ostalog, i premijere filmova „Planeta majmuna“, „Tiho mjesto“, „Mickey 17“, „Megalopolis“ Frensisa Forda Kopole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
HOLIVUD2024FILMOVI
28. april 2024 19:49