Ida Prester / -SKRINšOU/INSTAGRAM
15/01/2024 u 19:28 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ida Prestar vas čeka na Tgru nezavisnosti u Podgorici: I s kabanicama i bez njih grlim vas dobrom energijom

Rokenrol muzika za stvarno ozbiljan parti

Gošća iz Hrvatske Ida Prester zvanično će večeras zatvoriti koncertnu sezonu na Trgu Nezavisnosti u Podgorici u sklopu Podgoričkog pazara, koji se ipak na Trgu Petra Cetnjskog i Trgu Vojvode Bećir age Osmanagića nastavlja do 22. januara. Ida je sa još pet muzičara iz Beograda doputovala tokom dana u Podgoricu i iskoristila priliku da sa slušaocima Radija D podijeli utiske kišovitog dana koji joj nije pokvario raspoloženje, niti će. Kako je obaćela, koja kapljica neće uticati ni na kvalitet nastupa i dobre zabave koju nudi.

- Šaljem neke dimne signale nebu, ali ne znam kom Bogu da se molim. Ljudi, obucite kabanicu, stavite kišobran, biće kiše. Ja sam obukla neku gomilu, predimenzioniranu, narandžastu kabanicu. Tako da ja sam spremna, dođite i vi, i biće vam lijepo, kao da smo na plaži negdje na tropskom ostrvu. Tako ćemo zagrijati atmosferu, ja se bar nadam. Uff, to će biti, ono, rokenrol muzika. Biće, ono, stvarno ozbiljan parti. Spremili smo naše najveće hitove u zadnjih 25 godina, sve što smo napravili da je dobro, da se publici svidja. To ćemo odsvirati i ja se samo nadam da će doći ekipa koja je spremna na zabavu i koje to ovo malo kišavo vrijeme neće natjerati da ostane doma - kazala je u programu Radija D.

Ona je, kako je ispričala, zavoljela kabanice još tokom putovanja na Island.

-  Jako volim kabanice. Provalila sam ih prije nekih sedam-osam godina sam bila sa mužem na Islandu, izgubili su nam kompletan prtljag.Tada sam sebi kupila jednu crvenu kabanicu, u kojoj sam ostala tri nedjelje, nisam je skidala. I to mi je najdraža uspomena. Znači, kabanice, to je toliko toplo, to te toliko sakrije, toliko da ne trebaš po rukama držati one grozne kišobrane - rekla je Prester.

image

Ida Prester

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Iako je Ida ekonomista po struci izabrala je da njena kancelarija bude bina. Iako zna gdje je komfornije.

-  Definitivno je komfornije biti u "uredu", raditi od 9 do 5 i nakon toga ići doma i gledati televiziju. Izabrala sam ove puteve i sad nema nazad. Ne možeš se vratiti 20 godina unazad, tako mi je, kako mi je. Tu sam sa super ekipom, nas je došlo šest iz Beograda i spremni smo da napravimo šou, a gdje ćeš ljepše nego ljudima prirediti malo dobre energije. Ja mislim kad ti je već Bog dao talenat, da te to uveseljava i da imaš inspiracije, to bi stvarno bilo žali Bože baciti - rekla je Prester.

Pjevačica je imala mogućnost da svoju karijeru nastavi i u službi politike, jer je završila političke nauke nakon ekonomije, ali je opet izabrala muziku.

- Davno je to bilo, ja sam to zaboravila, gdje ste to iskopali. Više volim da se pravim glupa, a ne da imam dva fakulteta, da svi znaju šta sve znaš. Znaš šta, ja sam to završila i shvatila da ja to ne želim biti, dok je moj tata čupao kosu. Objasnila sam mu da želim biti van sistema, ja ne želim biti onim uhodanim sigurnim koracima, ja želim raditi ono što ja hoću. Prije svega, nikoga na poslu ne bih zaposlila u ovim šarenim kostimićima i štramplicama, rupičastim i sa krijestom na glavi, shvatila sam da sam ja mala pankerica prije svega i da ja moram naći svoj put. I tata i mama su na početku čupali kosu, na kraju su se pomirili i rekli dok ne traži pare od nas, dobro je - pojasnila je Ida

Čovjek može probati sve, ali ako vidi da se zeznuo, lako se može vratiti u kancelariju.

- Možeš se vratiti u neku standardnu karijeru od devet do pet, ali ako imaš hrabrosti da probaš, probaj, uvijek te čeka neka sigurna platica. Evo ja već 20 godina kao freelancer tjeram svoju priču i nisam požalila - ističe pjevačica.

Ipak, ako zatreba, politiku vidi kao slamku spasa.

- Za politiku sam ipak, malo premlada. Pričekaću koju godinu, kad mi sve druge lađe potonu, onda, brate, daj više tu politiku, pa daj nam sigurnost. Kao slamka spasa, ono, zadnja, zadnja šansa - objašnjava.

 

Roko i Rio radost života

Njeno najveće utočište su sinovi Roko i Rio.

-  Jako su slatki, ono, baš smo imali sreće. Znaš, ljudi se hvale raznim stvarima. Nekome sin zna super da svira gitaru, nekom su djeca prvaci u sportu, a moji brate, nisu ni u čemu, bar za sad, nešto ekstremni, ali što se vole, što se međusobno super slažu, meni je to najdraže i najljepše od svega. Spavaju skupa u krevetu, odbijaju da ih razdvojimo. Kad je jedan pozvan na rođendan drugu iz razreda, ovaj drugi obavezno mora ići s njim, inače to nije rođendan. Dakle, eto, mi se radujemo s njima. Tajna života i jeste uživati u malim stvarima. Ja kad vidim njih kako se grle i kako skaču jedan po drugom, pomislim da mi ne treba ništa drugo u životu. Kakva auta, kakve limuzine, kakav šverc cigareta, to je život - našalila se Ida.

Ipak, na opasku da ako nađe kakvu dobru kombinaciju za šverc pozove prijatelje u pomoć takođe je duhovito odgovorila.

- Pa bar vi to znate, šta vas ja imam učiti iz Zagreba.

 

Koncerti i novi album

Ida 2024. godinu najavljuje kao veoma dinamičnu i radnu sa mnogo novih i lijepih pjesama.

- O, da, da, 2024. ću biti jako napeta. Već se držim za glavu, ali evo, isprogramirala sam dosta toga. Znači, izlazi napokon taj solo album koji ćemo onako fino isfeštati, fino proslaviti. Dogovoreni su u ovom mjesecu koncerti u Zagrebu, u aprilu u Beogradu. A nešto se kuva da bi možda i Podgorica mogla da bude na tom putu i mene bi to strašno obradovalo, jer planiram i Sarajevo. Kako sam ja nova, ne baš toliko lijepa, malo ružnija Brena, ali u pravom smislu Brena, ceka me Balkan. Čeka nas jedno jako zanimljivo ljeto. Puno nastupa, turneja, ludovanja i jedna baš posebna pjesma koja će izaći taman pred taj album. Neću sad ništa reći, biće jedna jako zanimljiva saradnja i jedna pjesma posvećena svim našim djevojčicama - zaintrigirala je Prester.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:12