/ - MONTENEGRO SUN REGGAE FEST
09/09/2024 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Italee na Montenegro Sun Reggae Fest- u: Muzika gradi most koji spaja i ujedinjuje Crnu Goru sa Jamajkom

Sinoć je nastupima splitskih selektora “Roots in session”, internacionalne rege skupine “Tantra brothers” i svjetski poznatog stejdž imena sa Jamajke Italee završeno 13. izdanje “Montenegro Sun Reggae Fest”- a.

Festival je i ove godine ispunio očekivanja rege sladokusaca sa svih meridijana koji su se zadesili na bazenu “Rondo”, na Slovenskoj plaži u Budvi 7. i 8. septembra.

Iako joj nije prvi put da dolazi na “Montenegro Sun Reggae Fest”, hedlajnerka ovogodišnjeg izdanja, rege diva sa Jamajke nije krila uzbuđenje nakon nastupa na “Rondo” bazenu.

- Reakcije publike na ovom festivalu ponovo su me preplavile nekim divnim osjećajem ljubavi i radosti. Izgrađen je most između Jamajke i Crne Gore. To je ono što Muzika radi širim svijeta, gradi mostove koji ujedinjuju i spajaju kulture. Zbog toga je ovaj festival jako bitan, navodi ona.

image

Italee -

- -

Na bazenu “Rondo” scena omogućava direktan i neposredan kontakt sa publikom što daje dodatnu draž i pojačava razmjenu energije između izvođača i publike.

- To je taj dar koji muzika poklanja svima nama, ta sposobnost da zaista poveže duše, tu se radi kao što sam rekla o tom građenju mostova i rušenju zidova različitosti među nama. Jer zaista nema razlike da li ste stari 88 godina ili godinu dana, svi smo ljudska bića i samo su iskustva ta koja čine da mislimo da smo nešto manje ili više od toga. A mi smo u stvari isto srce, ista pozicija. Na Jamajci imamo običaj da kažemo da ko jednom zauzme pozicije srca i počne da živi na taj način, odjednom postaje povezan sa svime što postoji i da zaista osjeća tu vezu, poručila je.

Jedan od njenih najvećih hitova “Roots and culture” nosi poruku da su najbitniji korijeni i kultura, odnosno kulturno nasljeđe. Možemo da pripadamo različitim kulturama, ali su nam svima, kao čovječanstvu, korijeni isti.

- Korijen čitavog čovječanstva stvoren je iz ljubavi, kao dar života i dah života. Mi svi dišemo, svi osjećamo, svi jedemo i spavamo i to je divno, to što živimo ovaj život, kazala je Italee.

image
- MONTENEGRO SUN REGGAE FEST
image

Italee - Taiye Takina

- -

Po drugi put Italee je u Crnu Goru stigla sa svojom predivnom ćerkom Taiye Takina, egzotičnom ljepoticom baršunastog glasa koja je tek zakoračila u muzičke vode, ali se već vidi da je naslijedila majčin muzički talenat i da je na pomolu pojava nove svjetske mega zvijezde kojoj je Bog dao sve: anđeoski glas, vanvremensku ljepotu i predivnu osobnost koja plijeni čim stupi u komunikaciju.

- Ona je nevjerovatan vokal i nova je na sceni. Po prvi put je u Evropi i dovela sam je ovdje da je kao majka ptica, koja svoje ptiće uči kako treba da lete pustim iz gnijezda da se sama otisne u svoju karijeru i pripremim je za let. Ona je praktično djevica u muzičkom smislu, živi svoj san i uživa u tome što radi. Čuli ste da ima predivan glas i ne samo glas, ima predivnu dušu i jako sam ponosna što sam njena majka. U njenim genima je muzika, njen otac je jedan od najvećih rege umjetnika današnjice a ja sam joj majka. Na Jamajci imamo izreku a rekli su mi da i  vi imate sličnu u Crnoj Gori – plod nikad ne pada daleko od stabla, navodi ona.

image

Taiye Takina

- -

Tokom dvije večeri na bazenu Slovenske plaže okupila se ekipa rege muzičara i producenata iz 8 zemalja i uglavnom su preovladavali stilovi roots i reggaeton.

Organizatori su saopštili da su pripreme za 14. “Montenegro Sun Reggae Fest” već počele i najavili pored tradicionalnih partnera, Opštine Budva, Turističke organizacije Budva, HTP “Budvanska rivijera”, produkcije i radija “MOST”, kao I brojnih medijskih partnera koji festival podržavaju od početka, ubrzo i nove prijatelje manifestacije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:37