laura Pauzini stiže u BG / - VIZUAL
04/10/2024 u 13:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Italijanska zvijezda Laura Pausini želi da joj se 18. decembra u Areni Konstrakta pridruži na sceni

Italijanska zvijezda Laura Pausini održaće koncert u Beogradu 18. decembra.

Dobitnica Gremi nagrade, nominovana za Oskara, prije dvije godine vodila je Evrosong, kada je, kako kaže, bolje upoznala i srpsku muziku. Laura Pausini dala je ekskluzivni intervju za RTS.

Vaš nastup u decembru će biti i prvi dolazak u Srbiju. Rekli ste da biste voljeli da vidite na bini sa vama i neke naše izvođače. Na koga ste mislili?

– Kada sam 2022. vodila Evrosong, upoznala sam Konstraktu, izvodila je pjesmu In korpore sano. Tada sam shvatila da bih željela ako može da mi se pridruži na sceni. Evo, pozivam je i ovim putem.

Kada govorimo o počecima Vaše karijere, San Remo je bio značajan za vas. Koliko i danas taj festival pomaže umjetnicima?

– San Remo mi je promenio život, Kada sam imala 18 godina, zbog San Rema sam imala priliku da me čuju u Italiji, da imam prvi album, da putujem Evropom, pjevam na italijanskom, i da se moja muzika prevodi na engleski, francuski i druge jezike. San Remo je za mene sve. Nema loših stvari oko njega. Tridesetjednu godinu kasnije, to je i dalje najveći muzički festival u Italiji i pomaže mnogo posebno mladima, ali i popularnim umetnicima.

Laura Pauzini zakazala koncert u Beogradu

Prije neki dan je Izašao Vaš novi singl Ćao?

– Ćao je moja nova pjesma i radi se o tome da ljude treba pustiti u miru da odu od vas. Kada se završi bilo koja priča, ljubavna ili prijateljska, najlakše je raspravljati se, kriviti, odstraniti tu osobu. Ćao nije o tome, ona je o miru, ne o ratu.

Rekli ste da kada ste na sceni želite da se publika osjeća kao da je kod vas u dnevnoj sobi. Šta to znači?

– Jeste i zaista mislim to. Želim da kada dođete na moj koncert da se osjećate kao da ste u mojoj, ne spavaćoj, ali u mojoj dnevnoj sobi, muzičkoj sobi. Želim da se osjetite lijepo i da budete slobodni da budete ono što jeste. Na mnogim mjestima danas se ne osjećate dobrodošlo, a ja želim da se na mom koncertu osjećate kao da nema razlike između publike i umjetnika.

Hajde da pozovemo publiku na veliki koncert koji nas očekuje u Areni.

– Željela bih da pozovem sve ljude iz Srbije i Beograda da dođu na moj koncert. Hajde, pomozite mi da ih pozovem i na vašem jeziku. Čekam vas u decembru!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 13:09